Dochters aan het woord: Alja

De afgelopen maanden zijn er in deze rubriek al veel meiden aan het woord geweest. Vandaag vertelt Alja over haar leven met God door verschillende vragen te beantwoorden. Ik hoop dat het je mag bemoedigen en inspireren om met Hem te leven elke dag. Lees gauw verder!

Vertel wat over jezelf.

Mijn naam is Alja, ik ben 22 jaar, ik heb drie lieve zussen, de beste vader en ik studeer Verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben net begonnen aan het derde leerjaar van de opleiding. Ik ben heel blij met de opleiding en vooral de stages vind ik geweldig! Ik heb stage gelopen in een verpleeghuis en nu in het ziekenhuis. Elke dag is anders en elke dag leer ik wat nieuws. In mijn vrije tijd zal je me niet vaak alleen zien, ik ben graag met vriendinnen. Als ik niet met vriendinnen te vinden ben, ben ik met mijn vriend. Zwemmen is iets wat ik graag doe, zowel chillen als banen zwemmen. Nu ik in het ziekenhuis al wat kilometers per dag afleg, ben ik ook graag creatief bezig en kan ik ook wel genieten van chill een filmpje of serie kijken.

Waar ga jij van stralen?

Ik ga stralen van mensen. Op werk of stage, maar ook van mijn vrienden, in bijbelgroepen op de club en overal eigenlijk. Mensen die mij laten stralen zijn lichtpuntjes voor mij. Mensen waarbij ik lief en leed mee kan delen. Verder geniet ik van de natuur, het strand, de bergen en de sterren. En een beetje gek gezegd vind ik dat het menselijk lichaam ook super mooi in elkaar zit met alle processen etcetera. Maar ook als het misgaat in het lichaam, hoe je iemand weer kan helpen en behandelen.

Mensen die mij laten stralen zijn lichtpuntjes voor mij.”

Wat is je favoriete Bijbelvers en waarom?

Als je dit vroeger aan mij zou vragen zou ik zeggen Psalm 84. Dit zei mijn oma een keer toen ik het aan haar vroeg.

“Zelfs de mus vindt een huis…bij uw altaren, Heer van de hemelse machten, mijn Koning en mijn God.” Psalm 84 (NBV)

Eigenlijk kan ik ook niet kiezen, omdat er heel veel mooie Bijbelverzen zijn en wat ik op dat moment nodig heb of lees kan op dat moment mijn favoriet zijn. Maar nu ik er een tijd over nagedacht heb, schiet dit bij mij binnen.

“Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus.” 1 Korinthiërs 12:12 (NBV) 

”Je bent goed zoals je bent.”

Dit stukje gaat over vele gaven, één Geest. In iedereen is de Geest zichtbaar. Je bent goed zoals je bent. Je hoeft je niet te vergelijken met een ander, dat geeft alleen maar druk. Luister naar wat God van je vraagt.

Hoe ervaar jij God in jouw leven?

In mijn leven heb ik ups and downs ervaren. Dat heeft ervoor gezorgd wie ik nu ben. Daar ben ik nu wel trots op, dat heeft wel tijd gekost. God is voor mij iemand die er altijd is in de ups en downs. Hij geeft mij kracht voor elke dag en ik kan altijd echt 24/7 bij hem terecht. Voor mij geeft dat een gevoel van stabiliteit in mijn leven. Verder ervaar ik het door het woord en gebed ook samen met anderen.

”Ik kan echt 24/7 bij Hem terecht.”

Welke rol speelt de kerk in jouw leven?

Van kleins af aan ga ik al twee keer op zondag naar de kerk. Ik ging naar de vrijgemaakte kerk in Rozenburg. In dat gebouw heb ik nog belijdenis gedaan. Deze kerk is nu samen gegaan met de gereformeerde kerk in Rozenburg. Ook het gebouw van de gereformeerde kerk is ons gezamenlijk gebouw geworden, waar wij nu dus gezamenlijk diensten houden. Dit gebouw moest verbouwd worden. Uit beide gemeenten zijn er mensen uitgekozen om hier een bijdrage aan te leveren. Dit is verdeeld in drie commissies, beheer, verbouw en de interieurcommissie. Ik was één van de mensen uit interieurcommissie. Dit heeft me naast een jaar lang heel wat avondjes werken, ook meer contacten en betrokkenheid bij de kerk opgeleverd. Ik doe met een aantal anderen de oppas in de kerk en de vakantiebijbelclub. Ik ben gevraagd voor de kindernevendienst en leid de tienerclub. Het is leuk om met kinderen en jongeren bezig te zijn met het het geloof. Dat loopt uit van dansen op de kinderliedjes tot de gezelligheid en wat diepere vragen van de tieners. Verder ben ik lid van het beamteam. Dat vind ik soms wat lastig, maar het lukt me steeds beter de technieken in de vingers te krijgen.

”De kerk betekent voor mij een plek van rust en tot rust komen.”

De gemeenteleden voelen voor mij als vertrouwd. Er zijn er mensen die mij kennen vanaf mijn geboorte. Ons gezin heeft in het verleden veel steun ervaren van de gemeenteleden. De kerk betekent voor mij een plek van rust en tot rust komen, maar ook het gezellig samen zijn.

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Dat betekent nu voor mij dat ik er mag zijn. Ook dat ik door Jezus andere kan helpen. Dat ik het niet alleen kan doen, maar dat alles mogelijk is met Hem als Koning. En dat ik mijn leven in Gods handen kan leggen. Dat Hij er altijd voor mij is als de stabiele factor.

”Alles is mogelijk met Hem als Koning.”

Waar ben je dankbaar voor?

Eigenlijk ben ik dankbaar voor alles wat ik mag ontvangen in dit leven en misschien nog wel meer wat ik mag geven in dit leven. In het speciaal de lieve mensen die ik in mijn omgeving heb. In het bijzonder mijn vriend. Bij hem kan ik alles kwijt en dat helpt mij. Verder ben ik dankbaar voor waar ik nu sta, dat ik geniet van mijn opleiding.  Dat ik merk dat ik groei doormaak in mijn leven. Ook ben ik blij dat ik kan genieten van de kleine dingen in het leven. Dat ene bloemetje en dat leuke gesprekje met een bewoner of patiënt. Verder is een belangrijk ding dat Jezus voor onze zonde is gestorven. Ik ben blij dat ik een dochter van de Koning mag zijn. Waar ik in het bijzonder nog dankbaar voor ben, is muziek en podcasts, dat ook op die manier van Gods liefde te horen is.

Heb je tips voor andere meiden om te leven met God?

Luister muziek als de Bijbel nog lastig is. De Bijbel-app gebruik ik heel intensief. Dat vind ik wel fijn en die heb ik altijd bij me. Ik gebruik met name de leesplannen. Die zie ik ook een beetje als uitdaging. Verder luister ik podcasts van “Eerst dit” op Spotify. Daarnaast is praten altijd goed met iemand in de buurt, uit de kerk op school of waar dan ook. Praten over het geloof met wie je ook maar kent, kan heel verrijkend zijn.

Dankjewel voor het delen over jouw leven met God, Alja!

Deel deze blog met een vriendin!