Gods waarheid in jouw leven

”Ik ben niet goed genoeg. Zij is veel beter daarin dan ik. Ik doe er niet toe. Ik ben niets waard. Ik ben niet knap genoeg. Als ik die kleding koop, ben ik mooier. God houdt niet van mij. Ik ben te zondig om Gods liefde te ontvangen.” Zomaar wat leugens, waarvan het kan zijn dat die in jouw hoofd de baas zijn of dat die opspelen op momenten door de dag heen.

Waarheid of leugen?

Een tijdje terug postte ik een foto op Instagram over waarde hechten aan woorden. Elke dag krijgen we te maken met woorden. Woorden van anderen en woorden van de maatschappij. Die woorden kunnen positief zijn en vol waarheid, maar ze kunnen ook leugens zijn en jou pijn doen, soms zonder dat je het zelf doorhebt. Misschien herken je de gedachten hierboven, ben je onzeker of krijg je wat mensen tegen je hebben gezegd niet uit je hoofd.

Woorden van leven, licht en liefde

Vandaag wil ik dit met je delen om je te bemoedigen. Waar de wereld schreeuwt: ”Je kunt het niet, je bent niet goed genoeg, je bent niets waard, je moet perfect zijn, zij zijn beter” roept God vol liefde: ”Mijn kind, je bent goed genoeg. Je bent door Mij geliefd. In Jezus heb Ik je aanvaard, gered en gerechtvaardigd. Ik zag je begin. Nog voordat je geboren was wist Ik alles van je. Niets kan je scheiden van Mijn liefde, Ik heb je lief!” Welke woorden vind jij belangrijker?

”Ik heb je lief!”

Zo vaak horen we leugens in ons hoofd, in de wereld, van anderen en op sociale media. De duivel is de enige die wil dat we deze leugens gaan geloven en ermee gaan leven. Wat ik vandaag tegen je wil zeggen is dat we die leugens mogen tegenspreken en weerleggen met Gods waarheid. Net zoals Jezus de woorden van duivel weerlegde toen Hij in de woestijn op de proef werd gesteld. Gods waarheid wint. Zijn woorden zijn waarheid. Ze hebben eeuwigheidswaarde. We mogen alle leugens weerleggen met Gods woorden van leven, licht en liefde. Dankzij Jezus ligt wie we zijn vast in Hem: kinderen van God.

Tips om te beginnen

Ik deel graag wat tips met je om Gods waarheid meer in je leven te betrekken. Het zijn beginnetjes om met Gods woorden van leven, licht en liefde bezig te zijn. Het is geen stappenplan en de lijst is niet compleet. Wat ik hoop is dat het je helpt om een begin te maken met het ontdekken van Gods waarheid voor jou.

Maak er een gewoonte van om in de Bijbel te lezen. Zo leer je meer over wie God is, wat Hij zegt en wat dat betekent voor jou. Begin met kleine stukjes of volg een leesplan.

Praat met God of iemand in je omgeving over je onzekerheden.

Luister het lied Hier is mijn hart, Heer/Here’s my heart, Lord.

Bid en vraag God Zijn waarheid over jou in je hart te leggen en je door Zijn Geest te helpen om leugens te herkennen.

Maak kleine reminders: een wallpaper, een tekst naast je spiegel, een sleutelhanger. Of bemoedig een andere dochter met een kaartje (bv. uit onze shop!)

Met welke tip ga jij aan de slag? Als je nog meer tips hebt, noem ze dan hieronder in de comments, zo leren we ook weer van elkaar. We mogen met vallen en opstaan groeien in onze identiteit in God. We mogen elke dag weer een stukje meer leren over wie Hij is en wie wij zijn door Hem. Elke dag hebben we weer Zijn genade nodig en die geeft Hij aan ons, zo bijzonder! Ik hoop en bid dat we mogen leven, stap voor stap, als kinderen van God, met de waarheid in onze harten.

Wat vond jij van deze blog? Laat het hieronder weten in de reacties of via Instagram. Deel de blog gerust met andere meiden om hen te bemoedigen.

Deel deze blog met een vriendin!