5 boeken die je gelezen moet hebben

Een heerlijk moment: onder een kleedje op de bank, in een stoel voor de kachel of al reizend in de trein. Ik houd van boeken lezen. Meestal schiet het lezen voor m’n plezier erbij in als ik druk ben met studeren, maar ik probeer daar zo nu en dan verandering in te brengen. Een aantal boeken die ik gelezen heb over thema’s als dankbaarheid en gebrokenheid zijn me bijgebleven. Sommigen zou ik zelfs nóg een keer willen lezen van begin tot eind. Welke boeken dat dan zijn? Dat vertel ik je in deze blog! En hey, in de titel staat dan wel ‘die je gelezen moet hebben’, maar je moet natuurlijk niks!

1. De Uitnodiging – W. Paul Young

Deze titel is mijn grootste favoriet als het gaat om christelijke verhalen. De Uitnodiging gaat over een gezin dat te maken krijgt met een groot verdriet. Dit boek neemt je mee in hun pijn, maar ook in de heling die God brengt. W. Paul Young neemt je met zijn schrijven over God als Drie-eenheid mee in het verhaal. Een aangrijpend, maar prachtig geschreven boek dat mij aan het denken zette over lijden, heling en wie God is.

2. Tienduizend redenen – Matt Redman

Je hebt het lied vast wel eens of heel vaak gezongen: tienduizend redenen. In dit boek beschrijft Matt Redman zijn leven en hoe het lied tienduizend redenen is ontstaan. Het boek staat vol met verhalen over dankbaarheid, juist ook van mensen die in situaties van lijden toch dit danklied bleven zingen. Ik vind het indrukwekkend om te lezen wat God door één lied kan doen in de wereld. Inmiddels heb ik het boek al drie keer gelezen en het blijft me keer op keer inspireren om God te blijven danken.

3. #notsoperfect – Eline Hoogenboom

In het boek van Eline gaat het over de imperfecties in het leven. Ze schenkt aandacht aan leven met God in gebrokenheid. Door het boek heen vertelt ze over gebrokenheid en lijden in haar eigen leven en hoe God hierin een rol heeft gespeeld en speelt. Een boek over vallen en opstaan en het omarmen van niet perfecte leven. Ik heb het boek inmiddels twee keer gelezen en het inspireert me om soms even mijn perfectionisme losser te kunnen laten.

4. Gebroken leven – Ann Voskamp

Een ander boek over gebrokenheid is het boek ‘Gebroken leven’ van Ann Voskamp. In het boek beschrijft ze het leven op de boerderij waar ze woont met haar gezin. Deze gebeurtenissen verweeft ze met haar gedachten over leven in overvloed, juist terwijl je als mens gebroken bent. Elk hoofdstuk begint met een inspirerend citaat. Het boek leest fijn weg en geeft je nieuwe inzichten over gebrokenheid, over het samengaan van verdriet en vreugde, over kwetsbaarheid en liefde.

5. Geliefd, jij ook! – Bobby Schuller

In verschillende hoofdstukken werkt Bobby Schuller het credo uit van Hour of Power. Hij vertelt je dat je niet bent wat je doet of hebt of wat anderen over je zeggen. Je bent Gods geliefde kind. Ik heb het boek in een week uitgelezen en het heeft me nieuwe handvatten gegeven om te leven in de waarheid dat ik geliefd ben door God. Een aanrader!

Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken die ik jullie aanraad en jij kent vast ook één of meerdere titels die je aan anderen wil meegeven. Laat in de reacties onder deze blog weten welke boeken jij aanraadt! Ik wens je veel leesplezier!

Deel deze blog met een vriendin!