Sunday Song – Adem

Zonder muziek is mijn dag niet compleet. Het begint ‘s ochtends al in de trein met mijn favoriete Spotifylijst. Ik heb een liefde voor allerlei soorten christelijke muziek en vind het leuk om nieuwe songs te ontdekken. In Sunday Song deel ik op zondag een liedje met jou dat mijn hart raakt. In deze blog deel ik het liedje Adem van Adem Project.

Adem – Adem Project

Adem Project is een super tof initiatief van een groep enthousiaste muzikanten met een hart voor God. Ze schrijven liedjes met een vernieuwende sound. Op hun site lees ik:

”Ons motto is: Goede Nederlandse songteksten komen harder binnen. Ze zijn rauwer, eerlijker, dichtbij en je weet wat je zingt.”

Ik was verrast toen ik het liedje Adem voor het eerst hoorde. De eerste week stond het constant on repeat. (Zelfs zo vaak dat het in mijn meest geluisterde nummers van 2018 op Spotify kwam te staan, haha) Ik kon het haast niet laten om neuriënd door de gangen van de universiteit te lopen. De tekst is Nederlands en zo puur en waar. Het liedje spreekt tot mijn hart en misschien ook wel tot jouw hart. Hieronder het refrein:

”Hij is de adem van het leven
Hij is de hoop voor wie niet verder kan
Ik kan niet leven zonder mijn Jezus
Want mijn Jezus maakt ons vrij”

De tekst van het lied vind ik sterk. Ze draaien nergens om heen, maar zijn to the point en krachtig in hun woorden. In het refrein zingen ze over Jezus als de adem van het leven. Hij geeft ons leven. Dat mogen we ons elke dag weer beseffen. Zonder Jezus is er geen leven. Hij is ook onze hoop en we kunnen niet zonder Hem. Leven met Jezus is leven in vrijheid!

Ook de bridge van het liedje tovert een glimlach op mijn gezicht. Jezus heeft ons bevrijd en niets houdt ons meer tegen. Hij geeft ons leven in vrijheid.

”Zoals adem steeds, leven geeft, ademt Hij in mij
En niets houdt ons, tegen want Hij heeft ons bevrijd
Zoals adem steeds , leven geeft, leef ik nu in Hem  Jezus maakt je werkelijk vrij”

Kortom: ik ben enthousiast! Naast Adem hebben ze ook de liedjes No Limit en Echte Liefde geschreven. Ik hoop dat deze groep muzikanten nog veel liedjes gaat maken en dat het veel mensen tot zegen zal zijn. Luister hieronder het hele liedje via Spotify of klik hier voor de YouTube-versie.

Wat vind jij van Adem? Deel het hieronder in de comments!

Bron: Adem Project

Deel deze blog met een vriendin!

3 reacties

Reacties zijn gesloten.