Sunday Song – God keert alles om

Zonder muziek is mijn dag niet compleet. ’s Ochtends begint het al met mijn favoriete Spotifylijst als ik naar Amsterdam reis. Ik hou van christelijke muziek en vind het leuk om oude en nieuwe songs te ontdekken! In Sunday Song deel ik op zondag een liedje met jou dat mijn hart raakt. In deze blog deel ik het liedje God keert alles om van Sela.

God keert alles om – Sela

Dit nummer komt van het album ‘In het Licht’ dat in 2014 is uitgekomen. Inmiddels heeft Sela al een heleboel nieuwe, toffe nummers geschreven. Vandaag licht ik er eentje uit. Ik kwam het nummer tegen toen ik muziek luisterde op Spotify. Inmiddels staat het al een week on repeat.  Het nummer gaat over God die naar de aarde komt in het kindje Jezus. Daarmee keert Hij alles om. Muzikaal gezien geniet ik van het nummer en de tekst sluit, als je het mij vraagt, helemaal aan op de melodie. Het nummer begint met de volgende tekst:

”God keert alles om en brengt de hemel hier. Onze koning maakt zich kwetsbaar als een kind. God keert alles om en is in zwakheid sterk, als Hij door een weg van lijden overwint.” 

God komt kwetsbaar als een kind naar de aarde. Dat keert alles om. Een hoog verheven God maakt zich klein voor de mensen en wordt zoals hen. Jezus moet lijden en sterven, maar daar houdt het niet op! Door die weg van lijden overwint Hij. God keert alles om. Er is nieuw leven en hoop!

Het refrein van het liedje gaat over Gods verheven wegen. Gods wegen zijn hoger dan onze wegen en we kunnen ze niet begrijpen, maar Zijn zegen is zo omvangrijk! Hij zegent ons. De mooiste zin uit het refrein vind ik:

”Heel ons aardse bestaan wordt vernieuwd in Zijn naam.”

In de laatste twee coupletten gaat het over hoe God alles omkeert. Hij brengt ontheemden thuis, Hij geeft mensen liefde, Hij geeft vermoeiden rust, Hij herstelt wat gebroken is. Hoe bijzonder is dat! Door Jezus’ komst raakt de hemel de aarde.

Check hieronder het hele nummer God keert alles om. 

Wat vind jij van dit nummer? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel deze blog met een vriendin!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.