Liefdevol kijken – Romeinen 8:1

Aan het begin van de 40-dagentijd begon ik met het boekje Leven met aandacht van Sarianne van Dalen. Ik ga eerlijk zijn: ik heb het twee weken volgehouden en daarna heb ik het boekje niet meer opengedaan. Het is wel een super mooi boekje! Misschien is een dagboek niet helemaal iets voor mij. Deze blog gaat niet over dagboekjes, maar over een tekst die mij raakte in het begin van dit boekje. Lees snel verder!

Je hebt leven!

”Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld.” Romeinen 8:1 (NBV)

Een van de dagen begon met de tekst hierboven. In vers 2 gaat het verder: ”De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde en de dood.” En in de Bijbel in Gewone Taal staat in vers 1 en 2: De mensen die bij Jezus Christus horen, zijn bevrijd van Gods straf. Wij waren in de macht van de zonde en de dood. Maar de heilige Geest heeft ons uit die macht bevrijd. En dankzij Jezus Christus krijgen we het eeuwige leven.” Zo, dat is een hele mond vol. Wat staat hier nu eigenlijk?

Jij en ik zijn zondige mensen. Voordat Jezus kwam leidde de zonde naar de dood. Toen Jezus aan het kruis is gestorven, deed Hij dat voor ons. Hij nam al onze zonde op Zich, ook die van jou. Hij stierf, Hij werd begraven en Hij is opgestaan. Hij overwon de macht van de dood. Als je in Jezus gelooft, word je dus niet meer veroordeeld. Jezus heeft ons bevrijd van de macht van de zonde en de dood. Hij heeft ervoor gezorgd dat er leven is en vergeving. Ook voor jou!

God geeft vergeving in Jezus. Hij kijkt liefdevol naar jou. Het gaat er niet om wat je gedaan hebt. Dankzij Jezus is er geen oordeel meer voor jou, maar een nieuw begin. Je hebt leven!

Liefdevol kijken

In het boekje ‘Leven met aandacht’ ging het over kijken naar jezelf. God kijkt niet naar jou met veroordeling. Als God liefdevol naar jou kijkt, waarom zou je dan veroordelend naar jezelf zijn? Ik werd geraakt door de tekst, omdat ik heel vaak niet naar mezelf kijk met Gods liefdevolle ogen. Elke dag mag ik groeien in het geloof dat ik een geliefde dochter van de Koning ben en ook jij mag daarin groeien, met vallen en opstaan.

Wie jij bent, ligt vast in God. Deze week begon ik met het boek ”Geliefd, jij ook!” van Bobby Schuller. In zijn boek werkt hij het credo van het programma Hour of Power uit. Hieronder het eerste deel:

”Ik ben niet wat ik doe. Ik ben niet wat ik heb. Ik ben niet wat andere mensen over me zeggen. Ik ben Gods geliefde kind. Dat is wie ik ben. Niemand kan dat van me afnemen.”

Ik hoop en bid dat je mag weten dat je niet alleen Gods kind genoemd wordt, maar dat je het ook bént. Je mag leven in de waarheid dat er leven is, dat je gekend bent en dat er altijd een nieuw begin is. Je bent een prachtig mens, ondanks je tekortkomingen. Jouw waarde ligt bij God. God kijkt liefdevol naar jou. Kijk jij ook liefdevol naar jezelf?

Laat gerust een reactie achter in de comments of stuur een berichtje via Instagram.

Deel deze blog met een vriendin!

Eén reactie

  1. heel mooi zeg ,opbouwend prachtig verwoord. Hier kan ik echt wat mee bedankt

Reacties zijn gesloten.