Er is Iemand die van je houdt

Tranen. Verdriet. Huilen. Dat is iets wat we vaak verbergen. Waar we niet over willen praten. We voelen ons dan zwak. We voelen ons oncomfortabel. Dat is het juist niet. Tranen, verdriet en huilen maken je sterk. Je stelt je kwetsbaar op. Je laat je emoties zien. Je wordt krachtig. Je bent krachtig. Je bent puur. Je bent jezelf.

Op dit moment dat ik dit schrijf, huil ik zelf ook. Niet in de woonkamer, niet op straat, niet bij mensen. Gewoon, in mijn eigen slaapkamer in mijn bed. Ik heb verdriet, ik heb angst voor alles en iedereen. Ik voel me sterk. Ik weet dat ik mag huilen. Ik weet dat je alles bij de Heer kan neerleggen. Ik weet dat ik altijd met God kan praten. Dat doe ik dan ook. Ik bid tot God. Ik vraag of Hij bij mij wil zijn. Of Hij mij kracht wil geven. Ik heb tranen van verdriet, maar de tranen zijn ook van blijdschap en van angst. Ik voel me zwak. Ik bid. Ik voel dat ik kracht krijg. Ik krijg kracht om erover te praten. Ik kan praten met God en ik kan mijn verhaal vertellen aan twee goede vriendinnen van mij. Ik kan mijn gedachten en gevoelens delen. Ik krijg kracht van de Heer.

“Ik weet dat Hij er is. Hij is er altijd.”

Hij is erbij. Ik weet dat Hij er is. Hij is er altijd. Hij laat je nooit los. Hij houdt van je. Dat is het beste gevoel wat je kan hebben en als je dat gevoel niet hebt, mag je weten dat er iemand van je houdt. Geliefd zijn, iemand die van je houdt. Wat je ook doet en hoe je het ook doet. Je mag bij de Heer komen. Je mag bij Hem komen als je zorgen hebt, als je bang bent, als je verdriet hebt. Hij luistert naar je. Hij houdt van je, hoe je je ook voelt. Hoe je ook bent. Of je nou groot of klein bent. Of je nou zwak of sterk bent. Of je nou een groot of klein geloof hebt. Je mag altijd bij Hem komen. Als je bid, krijg je kracht. Je wordt sterk. Want er is Iemand die je gelooft, die van je houdt. Onthoud dit: Je bent geliefd. Je mag er zijn. Mozes zei tegen Jozua:

“De Heer zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen” Deuteronomium 31:8 (NBV)

Dat is één van mijn favoriete Bijbelteksten. Als ik dit vers lees, krijg ik kracht. Ik voel me niet alleen. Ik weet dat Hij er is. Ik weet dat ik geliefd ben.

Als mijn geloof soms afwijkt, krijg ik zinnen in mijn hoofd. Vooral bemoedigingen. Ik schrijf nu deze tekst en ik krijg weer een zin in mijn hoofd: “Vertrouw op de Heer, Hij laat je nooit los.” Wat een prachtige zin. Wat fantastisch dat God mij helpt. Hij helpt mij geloven. Ook in moeilijke tijden. Ik weet dat ik tot God kan spreken. Ik laat mijn emoties zien. Dat maakt me krachtig. Dat maakt je puur. Ik moet het niet verbergen. Laat je emoties zien, al doe je dat alleen maar aan God. Hij geeft je kracht, zodat je het met anderen kan delen. Vertrouw op Hem. Hij houdt van je. Je bent geliefd! De Heer zegt tegen jou:

“Jij ben zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je dat ik de mensheid geef in ruil voor jou, ja alle volken om jou te behouden. Wees niet bang, want ik ben bij je.” Jesaja 43:4-5a (NBV)

Deze gastblog is geschreven door Janine Aalbers.

Deel deze blog met een vriendin!