Koffertje vol zorgen

Hai lieve lezers,

Soms voelt je hart zo ontzettend zwaar. Niet letterlijk natuurlijk, maar figuurlijk. Het zit vol met allerlei zorgen, bezwaren en ‘ja maren’. Je kunt het maar niet van je afschudden, je blijft er constant aan denken. Je brengt het bij God in je gebed, maar alsnog knaagt het zo aan je. Wanneer komt er eindelijk een tijd dat je rust voelt? Rust in je hoofd, rust in je hart?

Ik keek pas een filmpje van Corrie ten Boom op YouTube. Het ging over bezorgdheid. Ze had het over het ‘zorgenkoffertje’. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar het was dan ook haar eigen benaming. Ze vergeleek ons hart met dat zogenaamde ‘zorgenkoffertje’. Alle zorgen die in ons hart en hoofd zitten, stoppen wij in ons koffertje. En dit koffertje dragen wij met ons mee, dag in, dag uit. Soms is dit koffertje licht en lijkt het alsof er geen wolkje aan de lucht is. Soms is juist het tegenovergestelde het geval en is ons koffertje zo zwaar, dat we niet weten wat we ermee moeten.

Je kunt je zorgen maken om van alles en nog wat; iemand in je omgeving die ernstig ziek is, een vriend of vriendin met wie het niet zo goed gaat, vul maar in. Een (denk ik wel) bekende zorg is het altijd maar nadenken over ‘later’, de toekomst. Wat als ik een verkeerde keuze maak? Waar beland ik dan? Straks loopt alles anders dan gepland en gebeuren er dingen die ik helemaal niet wil! Wat als…wat als…wat als…wat? Als we de dingen op aarde gaan bekijken vanuit een veel groter en belangrijker perspectief, dan worden onze zorgen zo klein. Als we ons bedenken dat we ooit op een dag voor God zullen staan, wat dan? Dan is er maar één ding echt belangrijk. Het geven van je hart en je leven aan God!

Nee, jezelf aan God geven en voor Hem leven, betekent niet gelijk dat al je zorgen zullen verdwijnen. Maar weet je, je zorgen zullen zóveel lichter worden. Waarom? Omdat Hij ze voor je wil dragen, elke dag weer. Hij neemt ze op Zijn schouders!

Ik las – al langer geleden- een heel mooi stukje tekst. Het ging over je zorgen maken om ‘morgen’, om ‘later’.

“The Bible says “So don’t worry about tomorrow, because tomorrow will have its own worries.” Matthew 6:34 (NCV). If you are worrying about tomorrow, you can’t enjoy today. You miss todays blessings. It is okay to plan for tomorrow, but you have to live for today. Also, when you are always worried about tomorrow, the future gets overwhelming. But God will give you the grace and strength you need when you get there. Right now you only need enough power for today.” Rick Warren op christianity.com

Toen ik dit las, toen pas besefte ik wat ‘geen zorgen voor de dag van morgen’ inhield.

Blijf niet met je koffertje rondzeulen, want die is te zwaar om zelf te dragen. Leg al je zorgen voor Hem neer en vergeet ze (vooral) niet bij Hem te laten. Want het bij Hem neerleggen en het vervolgens zelf weer meenemen, heeft geen nut ;). Vertrouw er op, dat ook al is het nu, morgen of veel veel ‘later’, je bij Hem terecht kunt. Altijd. Oneindig vaak. Hij is God.

Liefs, Marilieze.

Deze gastblog is geschreven door Marilieze Hoek.

Deel deze blog met een vriendin!