Hoe het begon: een idee in een notitieboek

Terwijl ik dit schrijf achter mijn laptop, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Het is nu 29 mei 2020. Wat is de tijd snel gegaan en wat heeft God Dochters van de Koning doen groeien. Er is zoveel moois ontstaan. Een jaar geleden was ik net 5 maanden begonnen met een nieuw avontuur met God: een community en blog voor christelijke meiden op Instagram en deze site.

Sinds het begin krijg ik best wel vaak de vraag: hoe is het begonnen? Ik vind het super leuk dat jullie zo nieuwsgierig zijn en vragen stellen. Daarom werd het hoog tijd voor een blog over de vraag: hoe begon Dochters van de Koning?

Een notitieboek en een idee

Het begon aan het einde van december in 2018. Ik houd heel erg van schrijven en op een keer was ik aan het schrijven in een notitieboek. Ik schreef op hoe 2018 was geweest en dacht terug aan veel toffe momenten van dat jaar. Ook blikte ik vooruit naar 2019. Ik brainstormde over vragen als: wat wilde ik doen in 2019? Waar word ik blij van? Hoe dien ik God in het jaar dat komt en wat wil Hij dat ik ga doen? Ik had al wel ontdekt dat ik hield van schrijven, organiseren en mensen bemoedigen en met enthousiasme over Gods liefde vertellen.

”Ik brainstormde nog een keer en besloot het bij God te brengen.”

Tijdens dat brainstormmoment kwam opeens het idee van een blog omhoog. Ik schreef het op en keek ernaar, ik dacht: leuk idee, maar dat is niet iets voor mij. ‘Veel te kwetsbaar op internet’ en ‘waar moet ik over bloggen?’ Toch bleef het idee van een blog de dagen erna terugkomen in mijn gedachten. Ik brainstormde nog een keer in mijn notitieboek en besloot het bij God te brengen. “Heer, wat wil U dat ik doe?” Ook deelde ik het idee met een paar mensen in mijn omgeving en die waren meteen enthousiast.

Razend enthousiast

Zo kreeg het idee steeds wat meer vorm en tijdens een brainstorm ontstond de naam ‘Dochters van de Koning’. Ik weet niet meer precies hoe die naam gekomen is, ik denk dat God me dat gegeven heeft op dat moment. Het sloot mooi aan op onze inspiratietekst uit 1 Johannes 3:1, mijn dooptekst over Gods kinderen zijn.

”Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons geeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook. Dat de wereld ons niet kent, komt doordat de wereld hem niet kent.” 1 Johannes 3:1 (NBV)

Eind december hoorde ik een preek over God dienen in 2019. Dat was voor mij de uiteindelijke bevestiging om het écht te gaan doen. Ik had een idee van God gekregen. Een idee waar ik razend enthousiast over werd als ik erover sprak, waar mijn ogen van gingen twinkelen en waar ik het liefst zo snel mogelijk mee wilde beginnen.

”Als ik jou over het idee vertelde, kreeg ik mijn glimlach niet meer van m’n gezicht.”

Als ik jou over het idee vertelde, kreeg ik mijn glimlach niet meer van m’n gezicht. Die zondag, na de preek, deelde ik het idee met mijn vader en binnen no time was er een website online. Heel tof, maar het voelde ook wel onwerkelijk in positieve zin.

Een avontuur samen met Hem

In januari was het dan zover. Ik had een Instagrampagina @dochtersvandekoning én een site. Het was op een woensdag dat de eerste blog online zou komen. En wat vond ik het spannend, maar ook leuk! Ik weet nog dat ik door de gangen van de universiteit liep en dat ik aan een studiegenoot vertelde dat ik het echt heel leuk vond, maar ook spannend. Ik ben nooit bang geweest voor wat mensen zouden vinden van Dochters van de Koning, maar een beetje gezonde spanning was er wel. Want hoe zou het gaan lopen? Zou het wat worden? Toch kon ik wel met die vragen en spanning omgaan, want God had me dit gegeven. Dit avontuur zou ik samen met Hem aangaan, want wat kon ik zonder Hem?

Een jaar en 5 maanden later lees jij deze blog en is Dochters van de Koning uitgegroeid tot een bloeiende community van christelijke meiden. Ik dank God voor wat Hij doet. Hoe Hij jullie bemoedigt, tot jullie spreekt, hoe jullie elkaar helpen en moed inspreken op Instagram. Het is zo bijzonder hoe dit is gegroeid. Dat had ik begin 2019 nooit durven dromen, maar: God doet grote dingen. Dat heeft Hij aan mij laten zien en ik geloof dat Hij dat blijft doen. Hij is zó goed!

Deze blog is geschreven door Iris Molenaar, eigenaar van Dochters van de Koning.

Beeld: Talita van den Berg

Deel deze blog met een vriendin!