Vind jouw weg in bijbellezen

Lezen in de bijbel. Ik houd ervan, maar soms vind ik het lastig om mijn bijbel erbij te pakken, het lezen vol te houden of te begrijpen wat er staat. Het mooie is dat we een leven lang samen met God mogen ontdekken en leren, met vallen én opstaan. De afgelopen jaren heb ik stapje voor stapje mijn weg gevonden in bijbellezen. Ik denk namelijk dat niet voor iédereen hetzelfde werkt. Je mag op onderzoek uitgaan om jouw weg te vinden in bijbellezen. Waar de één creatief aan de slag gaat, is de ander van het schrijven. Voor de één is een bijbels dagboek een prachtige aanvulling of hulp om in de bijbel te lezen en voor de ander juist een leesplan. Zelf heb ik een supermooie ervaring met het samen lezen met een vriendin, echt een aanrader!

Ook jij mag experimenteren om te ontdekken wat jou helpt om in Gods woord te lezen. Durf jij die uitdaging aan te gaan?

Een waardevolle weg met hobbels

Bijbellezen. Een waardevolle weg met hobbels, zo noem ik het de laatste tijd meestal. Want alhoewel ik meer en meer heb ontdekt wat mij helpt met bijbellezen, gaat het niet perfect en dat is ook niet het doel. Keer op keer mag ik erbij terugkomen dat het mijn verlangen is om tijd door te brengen met God, tijd apart te zetten. Tijd om me te verdiepen in Zijn woord, waar ik bemoediging, inspiratie, wijsheid en oproepen tot actie vind. God spreekt met Zijn Geest door de bijbel heen, ook vandaag. In de bijbel wordt bekend wie God is en wat Hij doet, hoe Hij zijn weg gaat met Zijn volk. Door in de bijbel te lezen (en bidden en nog veel meer!) mag je bouwen aan een relatie met Hem door meer en meer over Hem te leren en je te verwonderen over wie Hij is en wie jij bent in en door Hem. Daar wil ik steeds bij terugkomen en daarover vertel ik ook in het e-book.

Ik ontdekte dat…

De laatste jaren heb ik ontdekt dat schrijven in een notitieboek, terwijl ik in de bijbel lees, goed werkt voor mij. Ik schrijf een vers op dat me opvalt, aanspreekt of wat toch wel een beetje schuurt. Soms teken ik, handletter ik en een andere keer schrijf ik een gebed op. Het schrijven helpt mij om de tekst bewuster te lezen en er actiever mee bezig te zijn. Ook heb ik ontdekt dat de context superbelangrijk is bij het lezen van de bijbel. In welk stukje staat een vers? Welke tekst staat eromheen en waarvan is het een onderdeel?

Dat zijn vragen waar ik over schrijf in het e-book.

Wil jij in de bijbel lezen?

Wil jij graag aan de slag met de bijbel en kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? Ik help je graag! Omdat ik graag mijn ontdekkingen deel, schreef ik het e-book Lezen in de bijbel. Het e-book start met een stappenplan waarin ik je in 7 stappen een structuur aanreik waarmee je op weg kunt gaan in het bijbellezen. Het is geen perfect plan met must-do’s, maar een stappenplan dat helpt om zelf je moment van bijbellezen vorm te geven. Daarnaast geef ik je enorm veel tips over jouw reis met God, lezen, hulpmiddelen daarbij én verdieping.

Lezen in de Bijbel is hét e-book dat jou helpt om je weg te vinden in bijbellezen. Ik schrijf er onder andere over de context, vragen stellen bij het lezen, gebed en bijbellezen en creatief zijn.

Bestel jouw e-book en begin vandaag nog!

  • Wil je weten hoe je kunt beginnen met bijbellezen?
  • Ben je op zoek naar tools en tips?
  • Heb je behoefte aan houvast of structuur bij het lezen?
  • Of heb je zin in een uitdaging?

Ik moedig je aan: ga jouw bijbelleesavontuur aan, het is zo onwijs waardevol. Bestel vandaag nog het e-book, na betaling kun je meteen beginnen!

Deel deze blog met een vriendin!