Een hart vol vreugde

Wat kan ik verlangen naar God. Ik las net Psalm 36 en werd geraakt door de woorden in die psalm. Gods liefde is zo kostbaar en zo geweldig groot. In de schaduw van zijn vleugels mogen we schuilen. Zijn liefde geeft Hij ons overvloedig. Hij, de bron van het leven, lest onze dorst met stromen van vreugde. Door zíjn licht zien wij licht.

Hoe kostbaar is uw liefde, God! In de schaduw van uw vleugels schuilen, de mensen, zij laven zich aan de overvloed van uw huis. U lest hun dorst met een stroom van vreugde, want bij U is de bron van het leven, door úw licht zien wij licht. Psalm 36:8-10 (NBV21)

Meer en meer ontdek ik dat God me zijn vreugde geeft. Een vreugde die dieper gaat dan een glimlach op mijn gezicht. Een vreugde die niemand me af kan nemen, omdat Gods vreugde alle verstand te boven gaat, net als zijn vrede. Vreugde omdat Hij me heeft gered. Vreugde omdat Hij alles zo wonderlijk gemaakt heeft. Vreugde omdat Hij trouw is en doet wat Hij belooft. Vreugde omdat Hij zijn liefde aan mij geeft en heeft laten zien aan het kruis. Vreugde omdat het bij Jezus’ dood niet ophield, maar Hij na drie dagen is opgestaan. Vreugde omdat Jezus leeft en ik met Hem.

God lest mijn dorst met stromen van vreugde. Wat er ook in de wereld gebeurt, wat er ook in mijn leven gebeurt. Diep van binnen heb ik hoop en weet ik: mijn Verlosser leeft. Die waarheid geeft troost. Door die waarheid kan ik me verheugen. Zelfs in de zwartste nacht waarin ik enkel kan zeggen: ‘Heer, help me, alstublieft’, weet ik me gedragen door de armen van mijn God. Zijn eeuwige armen zijn onder mij op weg naar Gods nieuwe wereld.

Verlang jij naar Gods vreugde? Het lijkt me fantastisch om jou de komende vier adventsweken mee te nemen in het thema vreugde en het kerstverhaal. Wil jij je hart richten op Jezus en de vreugde die God geeft ontdekken? Bestel dan het adventsboek (e-book) Hart vol vreugde en breng in 20 momenten tijd door met Jezus zelf, de Bron van het leven!

Deel deze blog met een vriendin!