Dochters van het woord: Kaylee

In de rubriek Dochters aan het woord neem ik je mee in het leven van jonge vrouwen, zoals jij en ik. Welke bijbeltekst is belangrijk voor hen? Waar gaan ze van stralen en hoe heeft gebed een plek in hun leven? Dit keer lees je een interview met Kaylee de Snaijer. Op haar zeventiende vertelde een meisje haar over God en werd ze meegenomen naar de kerk. Wat betekent het voor Kaylee om een dochter van de Koning te zijn?

Vertel wat over jezelf, wat typeert jou?

Mijn naam is Kaylee, ik ben 21 jaar oud en ik studeer pedagogische wetenschappen. Naast mijn studie ben ik veel bezig met het geloof. Ik ontwerp christelijke kaartjes, stickers en sieraden voor mijn webshop.

“Vanaf dat moment ontstond er een diep verlangen naar God.”

Hoe heb je Jezus leren kennen?

Zelf ben ik niet heel gelovig opgevoed. Ik ging wel naar een katholieke school, ben gedoopt en heb mijn heilige communie gedaan, maar dit was vooral vanuit traditie. Toen ik 17 jaar was kwam ik voor het eerst echt in aanraking met het geloof toen een jong meisje uit Afrika mij vertelde over God. Zij logeerde drie maanden bij een kerk op ons dorp en daar heeft ze mij uiteindelijk mee naartoe genomen. Vanaf dat moment ontstond er een diep verlangen naar God.

Wie is God voor jou?

God is mijn beste Vriend, mijn Redder in nood, mijn toevluchtsoord. Bij Hem ben ik veilig, kan ik schuilen en mag ik al mijn verhalen en vragen kwijt.

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Een dochter van de Koning zijn is voor mij heel bijzonder en kostbaar. Soms is het nog moeilijk om te bevatten dat ik een dochter van Hem mag zijn. Voor mij betekent het denk ik vooral dat ik altijd deel uitmaak van een familie, dat ik gewild en gewenst ben.

Gods woord staat vol met bemoediging, verhalen en wijsheden. Welke tekst/verhaal is belangrijk voor jou en waarom?

Jeremia 29:11 is voor mij een heel bijzondere tekst. Hierin staat dat God een toekomst vol van hoop heeft voor je. Voor mij is deze tekst zo bijzonder omdat ik lange tijd leefde in duisternis. Voor mijn gevoel was er geen hoop meer voor mij, geen toekomst. Totdat God deze tekst op mijn hart drukte. Sindsdien ben ik gaan leven, écht gaan leven, en genieten van al het moois dat God mij iedere dag schenkt.

“Sindsdien ben ik gaan leven, écht gaan leven.”

“Want Ik weet welke plannen Ik voor u heb,’ zegt de Here. ‘Met deze plannen heb Ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven.” Jeremia 29:11 (HTB)

Voor welke tien dingen wil je God vandaag danken?

Vandaag wil ik God danken voor alle wonderen die Hij gedaan heeft in mijn leven. Voor hoe Hij weer hoop bracht in mijn leven en een doel. Ik wil Hem bedanken voor alle mooie mensen die Hij om mij heen geplaatst heeft. En ik wil Hem bedanken voor de manieren waarop Hij mij gebruikt om Hem nog groter te maken.

Gebed is een manier om met God te praten, met Hem te zijn, maar ook naar Hem te luisteren. Hoe heeft gebed een plek in jouw leven?

Eigenlijk precies deze drie dingen die in de vraag staan. Met God praten is input van mij naar Hem Ik bid vrijwel dagelijks. Bidden is voor mij de krachtigste communicatielijn met God. Ik mag mijn zorgen met Hem delen, ik kan voor anderen bidden. En vaak bestaat mijn gebed ook uit lofprijzing en danken.

Waar ga jij van stralen?

Ik ga van heel veel dingen stralen! Van mooie verhalen over hoe God werkt in het leven van anderen, van mooie, christelijke gedichten, van zonnestralen op mijn huid, ijsjes eten, worshippen, naar kerk gaan, nieuwe mensen ontmoeten, gesprekken met God, en nog veel meer!

Een leven met God is een avontuur. Tijdens je levensreis is Hij altijd bij je, over bergen en door dalen. Wat wil je meegeven aan degene die dit leest?

“Zijn deur staat altijd voor je open.”

Tenslotte wil ik je graag bemoedigen. Zelfs al ga je door een donker dal, God is met je, Hij verlaat je niet. Bij Hem mag je alles neerleggen, je vragen, twijfels en zorgen. Hij wordt nooit moe van jou! God is geduldig en liefdevol, Hij verlangt ernaar een diepe relatie met jou aan te gaan. Zijn deur staat altijd voor je open. Zelfs al ren je keer op keer van Hem weg, Hij gaat nergens naartoe. Hij blijft altijd dezelfde. Hij zal je altijd met liefdevolle, open armen ontvangen.

Kaylee, bedankt voor wat je gedeeld hebt! Ben je benieuwd naar haar webshop? Ga naar www.kaylskreations.com. Op Instagram kun je Kaylee volgen @kayskreations.nl en @kayleedesnaijer.

Deel deze blog met een vriendin!