Dochters aan het woord: Myrthe

In Dochters aan het woord interview ik meiden over hun leven met God. Voor de blog van vandaag stelde ik wat vragen aan Myrthe. Lees snel verder!

Vertel wat over jezelf.

Hey hey, ik ben Myrthe en ik ben 18 jaar. Na de vakantie zit ik alweer in mijn examenjaar (whoo!) van de opleiding tot doktersassistent. Naast school en stage, ga ik soms op pad met mijn lieftallige camera om foto’s te maken van alle mooie dingen in het leven. En natuurlijk gezellige dingen doen met vrienden en familie!

Waar ga jij van stralen?

Ik straal van mooie foto’s, van de zonsondergang. Ik straal als mijn allerliefste nichtjes weer eens gek doen en ik straal wel het meest als ik zie of bedenk hoe goed God is. God is good all the time and all the time…

”God is good all the time and all the time…”

Wat is je favoriete Bijbelvers en waarom?

Ik heb er twee om eerlijk te zijn. De eerste is Johannes 1:29 een best bekende tekst waarin staat: ‘Zie het Lam van God’. Ik was op dat moment in een periode waarin ik niet wist hoe je een kind van God kon worden. Ik was echt boos op alles en iedereen, want ik had het gevoel dat niemand mij kon vertellen hoe je bij God moest komen. Een paar weken later zat ik in de kerk en de dominee preekte over ‘Zie het Lam van God’ en in die preek zei hij zo duidelijk dat je alleen gered kan worden door naar het Lam te kijken.

‘De volgende dag zag Johannes Jezus aankomen. Hij zei: ‘Kijk, daar is het lam van God, dat de zonde van de mensen wegneemt.’ Johannes 1:29 (BGT)

De tweede is 1 Petrus 1:23 en daarin staat dit: ‘u, die opnieuw geboren bent, niet uit vergankelijk, maar uit onvergankelijk zaad, door het levende en eeuwig blijvende Woord van God.’  Ik wist gewoon niet zo goed of God écht in mijn leven werkte of dat ik dit allemaal maar verzon. Tijdens het kijken van een filmpje van Geloofstoerusting kreeg ik een Bijbelvers in mijn hoofd en dat was dus dit. Ik vond en vind dat zó bijzonder.

Ik vond en vind dat zó bijzonder.”

Ik kreeg eigenlijk een soort van antwoord op mijn vraag van God. En dat helpt mij nu nog steeds als ik het allemaal even niet meer weet.

”Als christen ben je opnieuw geboren. Niet op de gewone manier, uit een vader en een moeder. Maar op een hemelse manier, uit God. Want jullie hebben naar God geluisterd. Zijn woorden verliezen nooit hun kracht en blijven altijd bestaan.” 1 Petrus 1:23 (BGT)

Hoe ervaar jij God in jouw leven?

Ik ervaar God in mijn leven in heel veel dingen. Als ik er echt over nadenk dan ervaar ik Hem in alles. Hoe Hij mijn leven zo heeft geleid, als je al die dingen bedenkt is dat zo bijzonder. Ik ervaar Hem wel het meest als ik met anderen over God praat of over en voor God zing. En ik zit sinds kort met allemaal lieve en christelijke meiden in een WhatsApp-groep en daar ervaar ik God zo in. Hij voorziet écht in alles.

Hoe ga je met geloof om in moeilijke situaties?

Heel verschillend. Soms word ik even boos, maar dan besef ik ook wel snel dat moeilijke situaties ervoor bedoeld zijn om uiteindelijk dichter bij God te komen. Ik heb een keer een filmpje van Corrie ten Boom gezien en zij zei dat je je geen zorgen moet maken. Als je je dan toch zorgen maakt geef het dan aan God en laat het daar.

”Geef het dan aan God en laat het daar.”

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Ik vind het een zegen. Maar ik ga ook eerlijk zijn. Ik voel me niet altijd een dochter van de Koning. Het is niet zo dat als je een dochter bent van de Koning je je altijd zo voelt. Er blijven momenten met aanvechting en strijd. Het verschil tussen een dochter zijn en niet is dat God er altijd voor jou is. Hij vergeeft, omdat Hij daar toen aan het kruis hing. Hij blijft daar staan met Zijn armen wijd open. Ook al denk je dat Hij weg is, dat is Hij niet. Moeilijk om uit te leggen, maar ik hoop dat het duidelijk is ;).

Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor alle mensen om mij heen, dankbaar dat God in mijn leven kwam, dankbaar voor de kerk, dankbaar voor alle christelijke meiden die op insta of ergens hun geloof delen, dankbaar dat wij in een land mogen leven waar we de Bijbel onbezorgd kunnen openslaan en dankbaar dat God mij dat allemaal gegeven heeft

Heb je tips voor andere meiden om te leven met God?

Moeilijke dit, want ik weet het soms ook allemaal niet. Maar ik wil wel iets meegeven. Wees alsjeblieft niet bang om je geloof te delen. En dat kan eng zijn als je bijvoorbeeld weinig christelijke mensen om je heen hebt, maar ook als je heel veel christelijke mensen om je heen hebt. Want hoe geweldig is het als je bijvoorbeeld op Instagram iets post met een christelijke tekst en dat mensen dat lezen. Mensen die de hele dag door leugens op insta zien en dan opeens de waarheid lezen. Hoe tof is dat! Dat is sowieso een tip.

Leg alles maar bij Jezus neer.”

En nog één tip dan: leg alles maar bij Jezus neer. Al je blijdschap, je zorgen, je verdriet echt alles. Want niets is te groot of te klein voor Jezus. God bless you daughters!

Dankjewel voor al je antwoorden Myrthe! Je kunt Myrthe op Instagram volgen: @myrthekuijt

Deel deze blog met een vriendin!