Dochters aan het woord: Anne-Fleur

In Dochters aan het woord interview ik meiden over hun leven met God. Voor de blog van vandaag stelde ik wat vragen aan Anne-Fleur. Veel leesplezier!

Vertel wat over jezelf.

Hii, ik ben Anne-Fleur en ik ben 15 jaar oud. Ik zit nu in vwo 4 en doe het profiel N&G. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met tekenen, handletteren, gitaarspelen en zingen, maar sporten, zoals hardlopen, doe ik ook graag.

Waar ga jij van stralen?

Ik ga stralen van Gods woord verspreiden en alle goede dingen wat dat met zich meebrengt. Ik ga stralen van samen met anderen van God zingen en getuigen. Ik ga stralen van gezellige avondjes met vrienden op het strand. Ik ga stralen van zonsondergangen met mensen van wie ik houd. Ik ga stralen van een goed gesprek over het geloof. Ik ga stralen van de blijdschap van anderen. Ik ga stralen van Gods liefde voor mij.

”Samen met anderen van God zingen en getuigen.”

Wat is je favoriete Bijbelvers en waarom?

Mijn favo Bijbelvers is 1 Johannes 4:19. Deze bijbeltekst heeft heel veel waarde gehad in mijn leven. Wanneer het even niet ging kwam telkens deze tekst op mijn pad en voelde ik God tegen me spreken. Wij kunnen Hem en anderen liefhebben omdat God Zijn Zoon gezonden heeft die ons lief had en voor ons stierf!

“Wij hebben Hem lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad.” 1 Johannes 4:19 (NBV)

Hoe ervaar jij God in jouw leven?

Ik ervaar God in mijn leven als Mijn Vader die mij elke dag leidt. Als het weer eens niet makkelijk gaat in mijn leven kan ik daarmee naar Hem toe gaan en met Hem praten. En telkens hoort Hij mij. En als ik weer eens zondig ben geweest, is Hij mij elke dag genadig. Maar ook op mooie momenten en dan te weten dat God me dit geeft. Dan kan ik God daarvoor danken! Mijn leven in Gods handen leggen is het mooiste wat me ooit is overkomen, omdat Hij weet wat het beste voor mij is. God is goed. En elke dag met Hem is een zegening.

”En telkens hoort Hij mij.”

Hoe ga je met geloof om in moeilijke situaties?

Soms is het best lastig om aan je geloof vast te houden als het moeilijk is. Zelf ervaar ik nog weleens tegenstrijdigheid op de dingen die ik op mijn Insta-account zet of wat ik zeg en doe, haatreacties van mensen dat ik te open ben over het geloof. En dat kan dan best wel eens heel hard binnenkomen. Maar dan laat God mij iedere keer zien dat het niet om degenen gaat die het niet mooi vinden, maar degenen die er wel wat aan hebben. En zoals Jezus ook zegt in Matteüs 5:11:

“People will insult you and hurt you. They will lie and say all kinds of evil things about you because you follow me. But when they do that, know that great blessings belong to you.” Matthew 5:11 (ERV)

”God ziet het wel allemaal.”

Er zullen altijd mensen zijn die je niet mogen om wat je gelooft, maar God ziet het wel allemaal. Ik denk dat ik dat altijd nog wel het moeilijkst zal blijven vinden, vrienden die bij je weg lopen om wat je gelooft, haatreacties die je te horen krijgt via anderen. Maar het is elke keer weer een verlossing om te mogen weten dat als je vast blijft houden aan je geloof en van Hem blijft getuigen je eens verlost zal worden van alle haat en voor altijd bij God mag zijn Hem te eren en prijzen.

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Een dochter van de Koning zijn, het is denk ik de grootste zegening in heel mijn leven. Juist op het moment dat het eigenlijk niet zo goed met me ging kwam God in mijn leven. Hij liet zijn Licht schijnen in de duisternis. En om dan een dochter van de Koning te mogen zijn… Er bestaat toch niets mooiers? Om een kind te mogen zijn van de grootste God, Verlosser… Er bestaat echt niets mooiers. Als je leeft met Hem kan je overal wel positief in staan. En als dat dan even niet gaat, kan je je toevlucht nemen tot Hem. Hoe goed is onze God!

”Het is denk ik de grootste zegening in heel mijn leven.”

Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar dat ik mag leven. Dat er vrijheid is om van God te getuigen. Dankbaar voor alle moeilijke dingen in mijn leven die God liet uitwerken ten goede. Dankbaar voor alle vrienden die God op mijn pad bracht in moeilijke & mooie situaties. Dankbaar voor alles wat God mij elke dag geeft. Voor de genade die Hij mij elke dag schenkt. Dankbaar voor mijn familie waarmee ik over het geloof kan praten en die er altijd voor me zijn. Dankbaar dat God van me houdt voor wie ik ben. Dankbaar voor ontelbaar veel dingen.

Heb je tips voor andere meiden om te leven met God?

Leven met God is niet altijd makkelijk en er zullen tegenslagen zijn, maar van elke tegenslag maakt God een lichtpuntje. Zoals deze Bijbeltekst in Romeinen 8:28 zegt:

“En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede.” Romeinen 8:28 (NBV)

Dus hou vast aan je geloof! En als je het even allemaal niet meer weet, neem je toevlucht tot Hem! Hij zal voorzien. ♥️ Because: God is good, all the time.

Dankjewel voor al je antwoorden Anne-Fleur! Je kunt Anne-Fleur op Instagram volgen: @annefleurdenboer en @light_of_life._

Deel deze blog met een vriendin!