Dochters aan het woord: Naomi de Bonte

In Dochters aan het woord interview ik meiden over hun leven met God. Voor de blog van vandaag stelde ik wat vragen aan Naomi de Bonte. Lees gauw verder!

Vertel wat over jezelf.

Hoihoi! Ik ben Naomi de Bonte (ook wel bekend als Noms). Ik ben 15 jaar geleden geboren op het prachtige, Zeeuwse eiland Walcheren. Momenteel zit ik in VWO 4. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag en ik hou enorm van het strand, de heerlijke hoge golven en het zachte zand tussen m’n tenen. Muziek heeft echt mijn hart. Ik speel zelf piano en gitaar en zing heel graag! Verder zou ik het liefst de hele wereld rondreizen en kan ik intens genieten van kleine dingen.

Waar ga jij van stralen?

Ik ga het meest stralen van Gods liefde en Zijn goedheid die oneindig zijn en ik straal als ik mag getuigen van Hem in mijn leven! Ik ga stralen van lieve woorden en complimentjes. Zomaar, spontaan… Ik ga stralen van lieve vrienden om me heen, mijn familie en mensen die veel voor me betekenen. Ik ga stralen als ik zing. Laatst zei iemand het nog tegen me: ”Je lijkt wel opeens een ander mens als je zingt. Je straalde helemaal, van top tot teen!” Ik ga stralen van gezellige feestjes, heerlijke zomeravonden, een prachtige zonsondergang, een kampvuurtje en zingen met een gitaar tot in de late uurtjes.

”Je straalde helemaal, van top tot teen!”

Wat is je favoriete Bijbelvers en waarom?

Euhm, een favoriet Bijbelvers vind ik altijd lastig..! Ik vind zóveel Bijbelteksten prachtig, bemoedigend en waardevol. Maar één van mijn favorieten is wel Psalm 23! Het beeld van de Goede Herder. Dat je niet bang hoeft te zijn, ook al dreigt er gevaar, ook al is het nog zo donker. Hij geeft je alles wat je nodig hebt. Hij gaf zelfs Zijn leven voor verloren schapen… Voor jou en mij! Ik vind het zo mooi en hoopvol hoe deze Psalm afsluit:

‘Ja, goedheid en goedertierenheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven. Ik zal in het huis van de HEERE blijven tot in lengte van dagen.’ (HSV)

Hoe ervaar jij God in jouw leven?

Als ik terugkijk op mijn leven zie ik dat niets ‘toevallig’ gebeurt. Als ik terugkijk op mijn leven zie ik Gods hand die mijn leven leidt. In grote beslissingen, mensen die op mijn pad kwamen, maar ook in het leven van alle dag! Ik ervaar God tijdens mijn stille momenten waarin ik in de Bijbel lees en bid. Ik ervaar God in de liederen die ik voor Hem zing en in muziek die gemaakt wordt tot Zijn eer! Maar ook in de schepping ervaar ik Hem. Tijdens een prachtige zonsopgang of ‘s avonds als ik kijk naar de ontelbare sterren en het onnoemelijk grote heelal. Dan fluister ik soms verwonderd: ”Ik zie Uw hart in alles wat U heeft gemaakt, dit is wie U bent, U bent zo onnoemelijk groot…!”

”Ook in de schepping ervaar ik Hem.”

Hoe ga je met geloof om in moeilijke situaties?

Om nog even terug te komen op Psalm 23. Ik ken diepe, donkere dalen in mijn leven. Niemand ontkomt eraan, maar God laat ons niet los! De Goede Herder loopt niet weg voor gevaren. Integendeel, Zijn voetstappen staan al gedrukt in het donkere dal waar jij en ik soms doorheen moeten.

”Zijn voetstappen staan al gedrukt in het donkere dal.”

Mij helpt het te weten dat God mijn leven leidt en dat Hij een plan met mijn leven heeft. Het Licht heeft de duisternis al lang overwonnen. Een Bijbeltekst die mij bemoedigt in moeilijke situaties is Romeinen 8:28, waarin staat dat alle dingen zullen meewerken ten goede, voor hen die God liefhebben.

‘En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede.’ Romeinen 8:28 (NBV)

Ook al zie je dat vaak op het moment zelf niet, moeilijke situaties vormen je tot wie je bent! En als ik dan bedenk dat zelfs de haren op mijn hoofd geteld zijn, dat ik alle dingen aankan dankzij Christus die mij kracht geeft, dat ik al mijn zorgen en moeite bij Hem kan neerleggen en dat Hij mij echte rust kan geven, dan maakt dat een moeilijke situatie minder moeilijk en soms zelfs makkelijk! Lees in de Bijbel wat God belooft en vertrouw op Hem!

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Wie wil er nou geen prinses zijn…? Het is de grootste zegening in mijn leven dat de Allerhoogste Koning mij Zijn dochter noemt. Ik ben me daar vaak veel te weinig bewust van en voel me ook niet altijd Zijn dochter. Gelukkig blijft Hij wel altijd mijn Vader en mijn Koning!

‘En al zijn mijn zonden nog zo groot, het bloed dat U voor mij vergoot, dat is genoeg….Oh, ik ben een kind van U, de Koning, Uw paleis is ook mijn woning. Van U te mogen zijn is zoveel waard.’ (Genoeg – Christian Verwoerd)

Dit lied zingt in mijn hart, bijna dagelijks luister ik ernaar. Hoe meer (en hoe harder soms ook) ik het meezing, hoe meer ik mezelf ervan bewust word. Een dochter van de Koning zijn, is alles waard!

”Een dochter van de Koning zijn, is alles waard!”

Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor lieve mensen om me heen waarmee ik goede gesprekken heb en het geloof kan delen. Ik ben dankbaar dat ik in vrijheid kan leven, naar de kerk mag gaan en mag getuigen naar de mensen in mijn omgeving. Ik ben het meest dankbaar voor alles wat ik van God heb gekregen, en wat ik iedere dag dat ik mag opstaan, weer opnieuw allemaal krijg! Dankbaar dat Hij mijn leven leidt, dat ik veilig ben bij Hem en dat Zijn liefde oneindig is! Ik zou nog zó lang door kunnen gaan…10.000 redenen tot dankbaarheid!

Heb je tips voor andere meiden om te leven met God?

Oei lastig, juist omdat ik merk dat ik zelf ook nog zoveel kan leren! Maar probeer het onderstaande eens. Mij helpt het! Haal adem. Zeg het volgende hardop, terwijl je in de spiegel kijkt:

‘Ik ben niet wat ik doe. Ik ben niet wat ik heb. Ik ben niet wat andere mensen over mij zeggen. Ik ben Gods geliefde dochter. Dat is wie ik ben. Niemand kan dat van me afnemen. Ik hoef me geen zorgen te maken. Ik hoef me niet te haasten. Ik kan Jezus vertrouwen en Zijn liefde met de wereld delen.’ (Credo, Geliefd – Bobby Schuller)

Probeer dit minstens 1 keer per dag. Geloof me…Je gaat jezelf anders zien als je in de spiegel kijkt. Je gaat je identiteit vaststellen in Hem! Je gaat steeds meer voelen dat het woorden van waarheid zijn, die je uitspreekt. Je gaat steeds meer stralen en jezelf steeds geliefder voelen. “Je bent een prachtige dochter van de Koning!”

Dankjewel voor al je antwoorden Naomi! Je kunt Naomi op Instagram volgen: @xnoms_db Maar je kunt ook een kijkje nemen op haar website van Photonom!