Community

Dochters van de Koning is een community, blog en shop voor christelijke jonge vrouwen van 16 tot 24 jaar. Het begon in januari 2019 als een community en blog, maar inmiddels is ook de webshop met bemoedigende producten deel van Dochters van de Koning. Het idee voor een blog ontstond eind 2018 toen ik een spontane brainstorm deed. Tijdens een latere brainstormsessie ontstond de naam ‘Dochters van de Koning’ geïnspireerd op 1 Johannes 3:1. Na gebed en gesprekken met enthousiaste mensen is Dochters van de Koning begonnen.

Het is mijn missie om jou als jonge vrouw te bemoedigen in het geloof. Ik moedig je met liefde aan om vanuit rust en dankbaarheid met God te leven. Door de bijbel, blogs en posts, maar ook door de producten in de webshop hoop ik jou te inspireren. Ook deel ik graag de verhalen van andere jonge vrouwen. God staat altijd centraal. Hij is onze Koning!

Ik verlang ernaar dat Dochters van de Koning voor jou een plek mag zijn waar je aangemoedigd wordt om Jezus te volgen, waar je meer en meer ontdekt over wie God is en dat je daarvanuit mag uitdelen in je eigen omgeving!

Over mij

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt! Ik ben Iris Molenaar, 22 jaar en de oprichter van Dochters van de Koning. Het maakt me dankbaar om sinds januari 2019 te mogen werken aan de community en blog en daarmee te mogen delen over Gods goedheid en genade. Regelmatig lees ik met een glimlach jullie berichtjes hoe God jullie bemoedigt door Dochters van de Koning heen. Hij is goed! Ik heb een diep verlangen om zijn liefde en het geloof uit te delen en jou daarmee te bemoedigen. Ik geloof dat we gemaakt zijn om met God te leven, ook in onze gebrokenheid. Via Instagram, maar ook via de mails vind je bemoediging voor een leven met God. In maart 2023 is mijn eerste boek God is goed uitgekomen bij Uitgeverij KokBoekencentrum. Het is een boek met 200 bemoedigingen voor jonge vrouwen, zoals jij en ik. Benieuwd? Je bestelt ‘m in de shop!

Doordeweeks loop ik rond op de universiteit, waar ik met veel plezier theologie studeer. Ik houd ervan me te verdiepen in de bijbel en het geloof in de praktijk. Ik geniet van bloemen zaaien, gouden avondlicht, mooie boeken lezen en de natuur in gaan. En oh ja, mijn dagen gaan niet voorbij zonder muziek én goede cappuccino’s. Love it! Ik wil God dienen in mijn leven, ook in alles wat ik met Dochters van de Koning mag doen. Zonder Hem en zijn goedheid zou ik dit niet kunnen doen.

P.S. Heb je al een kijkje genomen in de shop? Je bestelt er christelijke kaarten, stickers en downloads die jou helpen in tijd met God. Elke bestelling maakt me blij en pak ik met liefde in!

Nieuwsbrief

Wil je de mails van Dochters van de Koning ontvangen? Twee tot drie keer per maand verstuur ik een mail met bemoediging, inspiratie en tips. Tof als jij ‘m ook wilt ontvangen! Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Podcast

In de twee afleveringen van de Dochters van de Koning Podcast neem ik je mee in het avontuur van een leven met God. Ik geloof dat jij en ik gemaakt zijn om samen met God te leven. Om samen met vallen en opstaan Jezus te volgen en onze blik gericht te houden op Hem. In de podcast bemoedig ik jou om steeds weer te focussen op God en Zijn waarheid voor jouw leven. Klik hier om de podcast in je browser of op andere platformen te luisteren.