Community

Dochters van de Koning is een community, blog en shop voor christelijke jonge vrouwen van 16 tot 24 jaar. Het begon in januari 2019 als een community en blog, maar inmiddels is ook de webshop met bemoedigende producten deel van Dochters van de Koning. Het idee voor een blog ontstond eind 2018 toen ik, Iris Molenaar, een spontane brainstorm deed. Tijdens een latere brainstormsessie ontstond de naam ‘Dochters van de Koning’ geïnspireerd op 1 Johannes 3:1. Na gebed en gesprekken met enthousiaste mensen is Dochters van de Koning begonnen!

Ik geloof dat jij en ik gemaakt zijn om met God te leven. Het is mijn missie om jou als jonge vrouw te bemoedigen in je dagelijks leven met God. Samen met jou wil ik Jezus volgen met vallen en opstaan. Ik hoop je te inspireren door de Bijbel, blogs, video’s, Instagramposts, de webshop, maar ook verhalen van andere jonge vrouwen. Zonder jou zijn we geen community! God staat bij Dochters van de Koning altijd centraal. Hij is onze Koning.

Ik hoop dat de online community voor jou een plek mag zijn waar je bemoedigd en aangemoedigd wordt. Een plek waar je leert over God en waarvanuit je dat weer mag uitdelen aan je eigen omgeving!

Team

Hey, wat leuk dat je hier een kijkje neemt! Ik ben Iris Molenaar, 20 jaar en de oprichter van Dochters van de Koning. Het maakt me dankbaar om sinds januari 2019 te mogen werken aan de groeiende community en zo bij te dragen aan de opbouw van Gods Koninkrijk. Regelmatig lees ik met een glimlach in jullie berichtjes en reacties hoe God die jullie bemoedigt door de posts, blogs of de podcast. Ik heb een diep verlangen om Gods liefde en het geloof uit te delen en jou daarmee te bemoedigen. Ik geloof dat we gemaakt zijn om met God te leven, ook in deze gebroken wereld. Hij wil het leven samen met jou doen. Via Instagram vind je dagelijkse bemoediging voor een leven met God.

Doordeweeks loop ik rond op de universiteit, waar ik met veel plezier theologie studeer. Ik houd ervan me te verdiepen in de Bijbel, in kerkgeschiedenis, theologische en ethische kwesties en filosofie. En oh ja, mijn dagen gaan niet voorbij zonder muziek én cappuccino’s (I love it!) Ik wil God centraal stellen in mijn leven én bij Dochters van de Koning. Zonder Hem zou ik dit niet kunnen doen. Hij is goed!

P.S. Heb je al een kijkje genomen in onze shop? Je bestelt er christelijke kaarten, stickers en e-books. Elke bestelling maakt me blij en pak ik met liefde in!

Hey! Ik ben Talita van den Berg en ik ben 19 jaar. Sinds januari 2019 maak ik foto’s voor de website en Instagram van Dochters van de Koning. Ik maak bijvoorbeeld foto’s van de kaartjes voor in de webshop of voor de lancering van een nieuw product. Zo nu en dan zet ik ook wel eens Iris op de foto. Het is tof om op deze manier bij te dragen aan de groei van Dochters van de Koning. Ik vind het gaaf om te zien wat God doet door bijvoorbeeld blogs heen. Ik hoop dat mijn foto’s wat bijdragen aan de posts op Instagram en de website. Ik vind het superleuk om met mijn hobby iets te kunnen betekenen voor deze mooie blog en community!

Op dit moment werk ik als au pair in Londen. Na mijn tussenjaar hoop ik te gaan studeren. Ik vind het leuk om met kinderen te werken en ik houd van reizen en nieuwe dingen ontdekken. Naast fotografie word ik blij van muziek maken, van kletsen met vriendinnen en van taarten bakken. Mijn dagen gaan niet voorbij zonder heel veel kopjes thee en je kunt me altijd wakker maken voor macarons of cheesecake.

Ik wil graag met God leven en probeer steeds meer over Hem te leren. Ik geniet van de kleine dingen en ben elke dag dankbaar voor de mensen om mij heen. Ik hoop dat Dochters van de Koning jou mag bemoedigen en inspireren tot een leven met God.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom Dochters van de Koning? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Ik mail je elke maand met bemoediging en de laatste nieuwtjes. Ik houd niet van spam, dus ik mail je één keer per maand. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Podcast

In de twee afleveringen van de Dochters van de Koning Podcast neem ik je mee in het avontuur van een leven met God. Ik geloof dat jij en ik gemaakt zijn om samen met God te leven. Om samen met vallen en opstaan Jezus te volgen en onze blik gericht te houden op Hem. In de podcast bemoedig ik jou om steeds weer te focussen op God en Zijn waarheid voor jouw leven. Klik hier om de podcast in je browser of op andere platformen te luisteren.