Community

Dochters van de Koning is sinds 2019 een online community voor christelijke jonge vrouwen. Het idee voor een blog ontstond eind 2018 tijdens een spontane brainstormsessie. De naam ‘Dochters van de Koning’ verwijst naar de bijbeltekst 1 Johannes 3:1, waar staat dat wij Gods kinderen genoemd worden en het ook zijn. Na gebed en gesprekken begon ik in 2019 vol passie met schrijven op mijn blog. Inmiddels is Dochters van de Koning uitgegroeid tot meer. Zo verscheen in maart 2023 mijn boek ‘God is goed’ bij KokBoekencentrum.

Het is mijn verlangen om jonge vrouwen te bemoedigen in geloof. Ik hoop dat wat ik deel op de website, maar ook in de mails, op Instagram en in mijn boek jou aanmoedigt om met God te leven. Dat Dochters van de Koning jou helpt ontdekken hoe groot en goed God is én dat je geïnspireerd wordt om uit te delen van wat God je geeft, op de plaats waar je bent: je huis, je werk, je opleiding, waar dan ook.

Samen zijn we leerlingen van Jezus. Laten we met elkaar op weg gaan, met onze blik gericht op onze Redder!

Over mij

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt! Ik ben Iris Molenaar, 22 jaar en de oprichter van Dochters van de Koning. Het maakt me dankbaar om sinds januari 2019 te mogen werken aan de community en blog en daarmee te mogen delen over Gods goedheid en genade. Regelmatig lees ik met een glimlach jullie berichtjes hoe God jullie bemoedigt door Dochters van de Koning heen. Hij is goed! Ik heb een diep verlangen om zijn liefde en het geloof uit te delen en jou daarmee te bemoedigen. Ik geloof dat we gemaakt zijn om met God te leven, ook in onze gebrokenheid. Via Instagram, maar ook via de mails vind je bemoediging voor een leven met God. In maart 2023 is mijn eerste boek God is goed uitgekomen bij Uitgeverij KokBoekencentrum. Het is een boek met 200 bemoedigingen voor jonge vrouwen, zoals jij en ik. Benieuwd? Je bestelt ‘m in de shop!

Doordeweeks loop ik rond op de universiteit, waar ik met veel plezier theologie studeer. Ik houd ervan me te verdiepen in de Bijbel en het geloof in de praktijk. Ik geniet van bloemen zaaien, gouden avondlicht, mooie boeken lezen en de natuur in gaan. En oh ja, mijn dagen gaan niet voorbij zonder muziek én goede cappuccino’s. Love it! Ik wil God dienen in mijn leven, ook in alles wat ik met Dochters van de Koning mag doen. Zonder Hem en zijn goedheid zou ik dit niet kunnen doen.

Nieuwsbrief

Wil je de mails van Dochters van de Koning ontvangen? Twee tot drie keer per maand verstuur ik een mail met bemoediging, inspiratie en tips. Tof als jij ‘m ook wilt ontvangen! Je kunt je op elk moment uitschrijven.