Leestip: Efeziërs 4

Aan het begin van deze week las ik Efeziërs 4. Ik zag op Instagram een post voorbijkomen met een vers uit Efeziërs 4. Dat maakte me nieuwsgierig en daarom besloot ik het hoofdstuk op te zoeken in mijn bijbel. Efeziërs is trouwens een van mijn lievelingsboeken in de bijbel! Ik las het hoofdstuk 2 keer rustig door en de dag daarna nog eens. Daarna koos ik één vers uit om uit mijn hoofd te leren. Ik had dat nog niet zo vaak gedaan, maar ik vond het heel fijn om te doen. Eerst heb ik het vers op een memoblaadje overgeschreven en in mijn agenda geplakt, zodat ik het telkens zou zien bij mijn planning. Toen ik die ochtend door het park wandelde heb ik de tekst een paar keer hardop uitgesproken en herhaald. Het was bijzonder om te merken dat de tekst door ‘m uit mijn hoofd te leren, heel de week met me mee ging. Soms kwam de tekst opeens in mijn gedachten of werd ik er weer even bij bepaald.

“…wees altijd nederig, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde.” Efeziërs 4:2 (NBV21)

Ik wil je aanmoedigen om je bijbel open te slaan. Lees Efeziërs 4 rustig (een aantal keer) door. Als extra uitdaging kun je een vers kiezen om uit je hoofd te leren. Stel jezelf daarna eens deze vragen:

  • Wat roept deze tekst bij jou op? Is er een vers dat je opvalt of raakt?
  • Wat vertelt deze bijbeltekst je over God?
  • Wat vraagt God van ons/jou in deze tekst?

Neem een moment om je antwoorden bij God te brengen. Dank Hem voor zijn woord en lucht je hart bij Hem.

Deel deze blog met een vriendin!

Laat een reactie achter