Leef toe naar kerst met ‘Momenten van licht’

In een donkere wereld verschijnt een helder licht. In de duisternis brengt God licht voor ieder mens, door zelf mens te worden. Wat een wonder! Tijdens de adventsperiode staan we stil bij het grote geschenk van Jezus’ komst naar de aarde. Dit jaar begint de adventsperiode op zondag 3 december. Dat is al bijna! Dit jaar maakte ik de download ‘Momenten van licht’. In deze blog vertel ik je meer over de download en hoe je hem kunt gebruiken.

Momenten van licht

Een tijd lang speelde het idee in mijn hoofd om rondom advent een nieuwe download te schrijven. Deze week had ik de inspiratie en maakte ik een download die je eenvoudig meeneemt door de adventsperiode heen. De download heet ‘Momenten van licht’, omdat ik hoop dat de momenten dat je ermee bezig bent je hoop mogen geven in een donkere wereld. Het is mijn gebed dat de momenten je telkens weer wijzen op Jezus, onze hoop. Hij is het Licht voor de hele wereld. ‘Momenten van licht’ helpt je om toe te leven naar kerst met momenten bij de Bijbel. We leven toe naar kerst, dan vieren we de komst van de Redder van de wereld. Tegelijk verwachten we Jezus opnieuw, als Hij terugkomt op aarde. Dan zal het licht voor altijd doorbreken.

Hoe ziet de download eruit?

De adventsperiode duurt dit jaar 3, in plaats van 4, weken en start op zondag 3 december. Op die dag start ook de download. Je ontvangt de download na betaling via een downloadlink in je mail. Het pdf-bestand kun je zelf printen of gebruiken op je telefoon (scheelt weer papier!).

Kaarsen aansteken

Als ik denk aan advent heb ik warme herinneringen aan vroeger. Ik weet nog hoe op de bassischool in een donker klaslokaal door de juf de kaarsen werden aangestoken. Dat vond ik altijd een bijzonder moment. Het teken van licht helpt mij om toe te leven naar kerst. Het maakt me bewust van het verwachten van Jezus: hij is het licht in de duisternis. Bij ‘Momenten van licht’ steek je elke adventszondag een extra kaars aan. Het is dus handig om alvast te zorgen dat je vier mooie kaarsen in huis hebt. Ook luister je op zondag een mooi advents- of kerstlied.

Lezen in de Bijbel

Voor de meeste andere dagen vind je een gedeelte uit de Bijbel dat je kunt lezen: een psalm, een profetie of een stukje uit het nieuwe testament. Op sommige dagen lees je er een korte vraag bij waar je verder over na kunt denken of schrijven. Ik heb er bewust voor gekozen om de momenten eenvoudig en kort te houden. Zo kun je er zelf voor kiezen om langer met een bijbelgedeelte bezig te zijn, maar blijft het ook vol te houden.

Gebruik een notitieboek

Als je het fijn vindt, kun je tijdens ‘Momenten van licht’ een notitieboek bijhouden. Je kunt daarin mooie teksten, gebeden of woorden opschrijven. Persoonlijk helpt tekenen of schrijven in een journal mij om actief met de bijbeltekst bezig te zijn. Ook vind ik het mooi om later terug te kunnen lezen.

Als jij bewust wil toeleven naar kerst, wil uitzien naar de Heer…Als je je hart te midden van de chaos van deze wereld wil richten op de Redder van deze wereld, dan is deze download zeker wat voor jou.

Ik zie uit naar de HEER,
mijn ziel ziet uit naar Hem
en verlangt naar zijn woord.
Psalm 130:5 (NBV21)

Ik bid je deze adventsperiode momenten van Gods licht, vreugde en hoop toe. Je kunt ‘Momenten van licht’ voor een zacht prijsje van €3,99 bestellen in de webshop. Deel deze blog ook gerust met (jonge) vrouwen die Dochters van de Koning nog niet kennen, maar die dit misschien ook tof vinden!

Heb je nog een vraag over ‘Momenten van licht’? Stuur dan gerust een mailtje naar iris(at)dochtersvandekoning.nl of stuur me een berichtje via Instagram.

Deel deze blog met een vriendin!