Vertrouwen met heel je hart | Doe mee met de leeschallenge!

Vertrouw op God met heel je hart. Een bekende tekst uit Spreuken 3 roept ons ertoe op. Ik hoop en bid dat je dit nieuwe jaar in vertrouwen op Hem mag beginnen. Eind 2023 kwam er een tof idee in me op en nu deel ik het ook hier op de blog: ik organiseer de eerste leeschallenge van Dochters van de Koning. Lijkt het je mooi om samen in vertrouwen op God het nieuwe jaar te beginnen? Lees dan zeker even verder!

Wat houdt de challenge in?

Van 8 januari t/m 8 februari 2024 organiseer ik een leeschallenge. In deze maand lezen we met een groep jonge vrouwen hoofdstuk 1 ‘Vertrouwen met heel je hart’ uit mijn boek God is goed. Dit doen we in een WhatsAppgroep. De challenge is voor vrouwen van ongeveer 18 tot 29 jaar. Van maandag tot en met vrijdag stuur ik een berichtje in de groep. Elke dag lees je zelf een bemoediging uit het hoofdstuk ‘Vertrouwen met heel je hart’. Vervolgens kun je, als je daar behoefte aan hebt, in de groep delen over wat je gelezen hebt of op elkaar reageren. We lezen doordeweeks, zodat je eventueel in het weekend kunt bijlezen en het behapbaar blijft. Het fijne van de leeschallenge is dat je wordt aangemoedigd om met het thema aan de slag te gaan en tegelijk met andere jonge vrouwen het hoofdstuk leest.

Wat heb je nodig om mee te doen?

  • Een bijbel
  • Het boek God is goed (bestel hem in de shop of bij de christelijke boekhandel)
  • Een notitieboek en pen

Het is belangrijk om te weten dat de teksten uit God is goed tijdens de challenge niet in de groep worden gedeeld.

Waarom ik dit thema koos

In de voorbereidingen voor de leeschallenge koos ik voor het hoofdstuk over vertrouwen, omdat het hoofdstuk 1 is (wieweet volgen er nog meer challenges!), maar ook omdat het een prachtig thema is om het nieuwe jaar mee te starten. In welk seizoen jij je op dit moment nu ook bevindt, God is altijd te vertrouwen. Vertrouwen is iets moois, maar vaak is het ook ingewikkeld. We mogen met vallen en opstaan meer en meer leren vertrouwen op onze goede God. Hij zal dit jaar opnieuw voor ons zorgen. Hij zal trouw zijn, zoals Hij altijd is geweest en altijd zal blijven.

Laat mij in de morgen uw liefde horen,
in U stel ik mijn vertrouwen,
wijs mij de weg die ik gaan moet,
mijn ziel verlangt naar U.
‘ Psalm 143:8 (NBV21)

Meld je gratis aan!

Ik zie ernaar uit om samen met jullie in vertrouwen op God het nieuwe jaar te beginnen. Doe je ook mee? Op het moment dat ik dit schrijf hebben 11 vrouwen zich al aangemeld. Nodig gerust ook andere jonge vrouwen uit door ze deze blog of het aanmeldformulier hieronder door te sturen. Tof als jij er ook bij bent! Tot 8 januari!

Heb je nog een vraag over de challenge? Mail even naar iris(at)dochtersvandekoning.nl of stuur me een berichtje via Instagram.

Deel deze blog met een vriendin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *