3 tips om in 2024 bezig te zijn met Gods woord

Misschien ben jij dit jaar begonnen met het verlangen of plan om wat meer met de Bijbel bezig te gaan. Natuurlijk kun je daar elke dag mee beginnen, maar het nieuwe jaar kan wel een mooi moment zijn om samen met God te bedenken: dit wil ik graag doen. Wij mogen zijn als de boom geplant aan stromend water, die in Psalm 1 beschreven wordt. We mogen Gods woord bestuderen, zodat we Hem beter leren kennen en gevoed worden. De heilige Geest wil ons daarbij helpen en wil in ons werken, zodat we vrucht dragen en we steeds meer op de Heer Jezus gaan lijken.

In deze blog deel ik drie mooie tips om in met Gods woord bezig te zijn in 2024. Houd als je een tip wil uitvoeren in gedachten dat je elke dag opnieuw vanuit genade mag leven door wat Jezus voor ons heeft gedaan. God verlangt naar een relatie met jou. Bedenk waarom je iets wil gaan doen: je kunt Gods liefde niet verdienen door hard je best te doen, je mag het ontvangen. Vanuit die liefde en genade mag je Hem beter leren kennen en je verdiepen in zijn woord. Bedenk ook dat niet elke tip bij iedereen past. Er zijn nog zoveel meer manieren om met Gods woord bezig te zijn!

1. Leer bijbelteksten uit je hoofd

Op Instagram zag ik een mooi initiatief voorbijkomen: @52bijbeltekstenineenjaar wordt elke week een bijbeltekst gedeeld die je uit je hoofd kunt leren. Ook wordt er, heel belangrijk, wat verteld over de context van het Bijbelvers. Je kunt ook een bijbehorende set kaarten bestellen, zodat je de tekst in huis kunt neerzetten. De teksten worden gedeeld in de Herziene Statenvertaling. Zelf zoek ik de tekst aan het begin van de week op in de NBV21. Ik schrijf ‘m op een notitieblokje en zet ‘m neer in mijn kamer. Vorige week leerde ik Psalm 18:31 uit mijn hoofd. Deze week is Matteüs 5:16 aan de beurt. Een mooie manier om met Gods woord bezig te zijn!

2. Lees de Bijbel in een jaar

In december 2022 begon ik met de Bijbel in een jaar uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap. Het was mijn doel om in een jaar de Bijbel uit te lezen, maar die uitdaging bleek toch wat te groot in combinatie met andere plannen en bijbelstudies. Daarom volg ik het rooster nu op mijn eigen tempo. Misschien vind je het mooi om dit jaar mee te doen met Bijbel in een jaar. ZijLacht heeft een mooie uitgave uitgebracht van de Bijbel in een jaar in de NBV21 vertaling. Je kunt ook een rooster volgen of de Bible in One Year-app van Alpha International downloaden.

3. Lees in de Bijbel met behulp van God is goed

In mijn boek neem ik je op een toegankelijke manier mee de Bijbel in. Ik moedig je aan om zelf de Bijbel te lezen en zo God en zijn wil voor onze levens meer en meer te leren kennen. Ik deel regelmatig creatieve opdrachten, maar ook vragen waar je bij de bijbeltekst over na kunt denken. Het boek is opgedeeld in 10 praktische thema’s, zoals Rust vinden bij God, Vertrouwen met heel je hart, Geloven met anderen, Bidden tot God en Oefenen in dankbaarheid. Ik deel open over mijn eigen struggles, twijfels en mooie momenten met God. Ik neem je graag mee de Bijbel in, want Gods woord is zo waardevol. Ik gun het jou dat je Hem beter leert kennen en mag zien dat de Bijbel zo’n groot geschenk is.

Welke tip spreekt jou aan? Laat het weten in de reacties of stuur me een berichtje via Instagram.

Deel deze blog met een vriendin!