Al wankelt ons leven, God is met ons

Keer op keer verwonder ik me in de psalmen, maar ook in andere bijbelboeken, over wie God is. Door zijn woord heen leren we Hem kennen. Afgelopen week las ik samen met een vriendin Psalm 46. Deze psalm laat zien dat God een veilige schuilplaats is. Hij is onze burcht, een plaats waar we beschermd zijn en kunnen schuilen. Onze God laat ons als het moeilijk is niet in de steek. Hij is een betrouwbare hulp in de nood. Dat betekent dat je op Hem kunt leunen en bouwen.

‘God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood. Daarom vrezen wij niet, al wankelt de aarde en storten de bergen in het diepst van de zee. Laat de watervloed maar kolken en koken, de hoge golven de bergen doen beven.’ sela Psalm 46:2-3 (NBV21)

Ik zocht een Engelse vertaling op die ik graag lees en ik vind vers 2 daarin prachtig. God is an ever-present help in trouble. Vrij vertaald: een altijd aanwezige hulp in nood. Op God kun je altijd vertrouwen, zelfs als de aarde wankelt, als de grond onder je voeten wegzakt, als je leven op zijn kop staat, als je gebroken bent…

‘God is our refuge and strength, an ever-present help in trouble.’ Psalm 46:2 (NIV)

In de psalm klinkt een krachtig refrein: ‘De HEER van de hemelse machten is met ons, onze burcht is de God van Jakob. sela’ Psalm 46:8 en 12 (NBV21). De God bij wie we mogen schuilen is ook de hoogverheven God. Niemand is groter of sterker dan Hij. Hij is de HEER van de hemelse machten. De HEER van de hemelse machten is met ons, onze burcht is de God van Jakob. Ik hoop dat dit refrein met jou mee mag gaan dit nieuwe jaar. Wat het jaar je ook brengen zal, wat er ook zal wankelen op aarde of in jouw leven, het is mijn gebed voor jou dat je diep van binnen mag vertrouwen: God is met ons. Jouw leven is veilig bij de HEER van de hemelse machten, onze God.

Lees Psalm 46 deze week eens rustig door. Een mooie luistertip daarbij is Psalm 46 (Shane & Shane) of de Nederlandse vertaling ‘Hoogste God‘.

Deel deze blog met een vriendin!