Dochters aan het woord: Charlotte

Beeld: Claudia Verloop

In de rubriek Dochters aan het woord neem ik je mee in het leven van jonge vrouwen, zoals jij en ik. Waar gaan zij van stralen? Wie is God voor hen en hoe heeft gebed een plek in hun leven? Dit keer lees je een interview met Charlotte Jordaan. Ze leerde op dertienjarige leeftijd Jezus kennen, toen haar vriendin haar meevroeg naar de kerk. Wat betekent het voor Charlotte om een dochter van de Koning te zijn?

Vertel wat over jezelf, wat typeert jou?

Mijn naam is Charlotte Jordaan, ik ben 26 jaar en woon in Rotterdam. In mijn dagelijks leven ben ik eventmanager bij Youth for Christ en ben ik een worshiper in hart en nieren. Ik houd enorm veel van Jezus, van aanbiddingsmuziek, van natuur en reizen, goede en diepgaande gesprekken, een lekkere cappuccino met havermelk en van creatief bezig zijn, organiseren en regelen.

Hoe heb je Jezus leren kennen?

Ik ben niet opgegroeid met het christelijk geloof. Toen ik 13 was, vroeg mijn beste vriendin of ik mee wilde naar een kerkdienst tijdens Pasen. Ik was altijd al wel geïnteresseerd in het geloof, maar wist er verder niets vanaf. In die dienst werd ik geraakt door de muziek en het verhaal van het evangelie. Na de dienst vroeg deze vriendin of zij voor mij mocht bidden en terwijl zij dit deed viel er letterlijk een last van mijn schouders en wíst ik: dit is echt, dit is Jezus. Sindsdien ging ik naar de kerk en heb ik het geloof nooit meer losgelaten.

“In die dienst werd ik geraakt door de muziek en het verhaal van het evangelie.”

Wie is God voor jou?

Hoe cliché als het misschien klinkt: Hij is alles voor mij. Het fundament van mijn leven, de Rots waar ik op bouw, mijn Raadgever, mijn Trooster, mijn Koning, mijn bron van Liefde. Ik leer steeds meer hoe mooi het is om in een dagelijkse relatie met Hem te wandelen en te vertrouwen op Zijn goedheid en timing. Het is precies zoals die tekst in Psalm 84:

“Want één dag in uw voorhoven is beter dan duizend (elders); ik wil liever staan aan de drempel van het huis mijns Gods dan verblijven in de tenten der goddeloosheid.” Psalm 84:11 (NBG51)

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Dat maakt mij een prinses, right? En niet zoals in een sprookje met grote, ongemakkelijke jurken en hakjes, maar meer zoals in Narnia waar de leeuw Aslan staat voor God en de koningen en koninginnen een nauwe relatie met Hem hebben, Hem vertrouwen en Zijn wijsheid als richtinggevend aannemen. Aan de ene kant het ontzag voor God als Koning en aan de andere kant de warmte, nabijheid en zekerheid dat Hij mij beschermt en regeert over mijn leven.

Gods woord staat vol met bemoediging, verhalen en wijsheden. Welke tekst/verhaal is belangrijk voor jou en waarom?

Mijn favoriete tekst is Psalm 63, vers 4 en 5 bijvoorbeeld spreken van Gods goedheid en het verlangen om Hem te aanbidden:

“Uw goedheid en trouw overtreffen het leven zelf. Ik zal met mijn mond uw naam grootmaken. Mijn leven lang wil ik U prijzen, mijn handen naar U opheffen wanneer ik bid.” Psalm 63:4-5 (HTB)

Daarnaast las ik pasgeleden Efeze 1:17 waar staat:

“Moge de God van onze Heer Jezus Christus, de Vader der heerlijkheid, u de Geest van wijsheid en openbaring geven, om Hem echt te kennen.” Efeze 1:17 (Willibordvertaling)

Hoe mooi is het dat wij de Heilige Geest hebben gekregen om God te kennen zoals Hij echt is. Niet zoals wij zelf denken, of hoe de wereld hem afschildert, maar hoe Hij echt is. I love that.

Gebed is een manier om met God te praten, met Hem te zijn, maar ook naar Hem te luisteren. Hoe heeft gebed een plek in jouw leven?

Eigenlijk precies deze drie dingen die in de vraag staan. Met God praten is input van mij naar Hem in de vorm van vragen of dankzegging. Met Hem zijn is gewoon genieten van Zijn aanwezigheid, lezen en verwonderd zijn over wie Hij is. Naar Hem te luisteren is de woorden uit de Bijbel serieus nemen, overdenken, aanvoelen waar God mij heen leidt. Wanneer ik voor een bepaalde keuze sta bid ik hiervoor en merk ik dat ik gaandeweg vrede of onrust krijg over die keuze. Dan vertrouw ik erop dat God op die manier spreekt.

“Met Hem zijn is gewoon genieten van Zijn aanwezigheid.”

Beeld: Claudia Verloop

Waar ga jij van stralen?

Aanbidden! In allerlei vormen, thuis wanneer ik alleen ben of in de auto zit. Maar net zoveel wanneer ik met een groep mensen God aanbid, naar hen kijk en zie hoe gepassioneerd zij ook zijn om Hem te prijzen!

Verder houd ik enorm van een goede verrassing. Dan merk ik dat iemand moeite heeft gedaan om iets voor mij te regelen en bewust is van waar ik blij van word.

Een leven met God is een avontuur. Tijdens je levensreis is Hij altijd bij je, over bergen en door dalen. Wat wil je meegeven aan degene die dit leest?

“Jouw rustplaats is bij Hem, onder Zijn vleugels.”

Ook al ga je door het diepste dal van je leven, je kan er rust vinden bij Jezus. Hij is de bron van rust en vrede. Omstandigheden hoeven je niet door elkaar te schudden. Jouw rustplaats is bij Hem, onder Zijn vleugels (Psalm 91). En ook als het voor de wind gaat, vier dat dan met Hem! Hij heeft het jou gegeven, het is allemaal uit genade (Efeze 2:8-9).

Charlotte, bedankt voor je waardevolle woorden en openheid over jouw leven met God! Je kunt Charlotte volgen op Instagram: @charlottejordaaan.

Deel deze blog met een vriendin!