Dochters aan het woord: Florianne

In de rubriek Dochters aan het woord neem ik je mee in het leven van jonge vrouwen, zoals jij en ik. Waar gaan zij van stralen? Wie is God voor hen en waar willen ze God voor danken? Deze keer lees je een interview met Florianne. Gebed is voor haar een manier om alles met God te bespreken. Wat betekent het voor Florianne om een dochter van de Koning te zijn?

Vertel wat over jezelf, wat typeert jou?

Hoi! Ik ben Florianne en ik ben momenteel 21 jaar. Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige en werkzaam in de gehandicaptenzorg. Naast mijn baan in de gehandicaptenzorg heb ik mijn hobby ‘naaien’ verder te weten groeien tot een eigen bedrijf. Mijn bedrijf is ontstaan in februari 2019, waar ik veel in heb geleerd en waar ik veel plezier uit haal.

Ik ben zorgzaam, positief, eerlijk en een vrolijke meid! Ik hou van lekker lachen en kan genieten van heerlijk in de zon zitten met een boek op mijn schoot.

Hoe heb je Jezus leren kennen?

Van kinds af aan ben ik christelijk opgevoed en heeft me dat veel geleerd. Door wie ik ben, wat ik zeg en hoe ik de ander behandel.

“Hij staat altijd naast mij en helpt mij bij elke stap die ik zet in het leven.”

Wie is God voor jou?

Voor mij betekent God, de vader die er altijd is. Hij staat altijd naast mij en helpt mij bij elke stap die ik zet in het leven. God laat mooie onverwachtse dingen gebeuren en soms laat Hij mij zien dat ik geduld moet hebben.

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Door deze vraag zo te lezen, komt het wel binnen. Want ik mag de dochter zijn van de Koning, zonder dat ik er iets voor heb gedaan, maar ik mag het gewoon zijn! Dat betekent voor mij heel veel, hoe ik ook ben, wat ik ook heb gedaan. Ik mag altijd zijn dochter zijn en Hij strekt zijn hand altijd naar mij uit.

“Ik mag altijd zijn dochter zijn.”

Gods woord staat vol met bemoediging, verhalen en wijsheden. Welke tekst/verhaal is belangrijk voor jou en waarom?

Ik heb niet een specifieke tekst die ik het mooiste vind, omdat er zoveel waardevolle teksten en verhalen bestaan. Maar deze vind ik heel krachtig:

“De liefde is geduldig, zij is vriendelijk, de liefde is niet jaloers, de liefde pronkt niet, zij doet niet gewichtig, Zij handelt niet ongepast, zij zoekt niet haar eigen belang, zij wordt niet verbitterd, zij denkt geen kwaad, zij verblijdt zich niet over de ongerechtigheid, maar verheugt zich over de waarheid, Zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen. De liefde vergaat nooit. Wat dan profetieën betreft, zij zullen tenietgedaan worden, wat talen betreft, zij zullen ophouden, wat kennis betreft, zij zal tenietgedaan worden.” 1 Korinthe 13:4-8 (HSV)

Voor welke tien dingen wil je God vandaag danken?

  • Dat de zon schijnt
  • Bezig zijn met dit interview
  • Muziek luisteren
  • Liefde ontvangen van de mensen om mij heen
  • Dat ik mag lezen
  • Dat ik mij blij voel
  • Ik mag de mensen om mij heen bemoedigen
  • Een moment voor mijzelf om even niks te moeten
  • Een lief appje krijgen
  • Dat ik bestellingen binnen kreeg

Gebed is een manier om met God te praten, met Hem te zijn, maar ook naar Hem te luisteren. Hoe heeft gebed een plek in jouw leven?

Gebed is om met God in contact te komen, alles te kunnen bespreken waar ik mee zit en helemaal open te kunnen zijn. Hij veroordeelt mij niet.

Waar ga jij van stralen?

Van heel veel dingen, hihi! Van positieve opmerkingen en complimenten. Mooie momenten met familie, vrienden, collega’s of cliënten. Als ik een bestelling binnenkrijg. Lachen om iets wat grappig is. Lekker in mijn vel zitten.

Een leven met God is een avontuur. Tijdens je levensreis is Hij altijd bij je, over bergen en door dalen. Wat wil je meegeven aan degene die dit leest?

Ik wil deze tekst hieronder aan je meegeven. Zelf vind ik dit een hele mooie bemoediging, een brief van God naar jou! Het liefste zou ik jullie persoonlijk allemaal een bemoediging willen sturen, maar dat gaat niet. Ik weet niet hoe jij in het leven staat wanner je dit nu leest, maar deze tekst mag je kracht geven op welke plek of plaats je dat nodig hebt in je leven.

“Lieve [vul jouw naam in], je kent mij misschien niet maar Ik weet alles over je. Zelfs de haren op je hoofd zijn geteld. Want je bent gemaakt naar Mijn evenbeeld. In Mij leef je, beweeg je en is je bestaan. Nog voordat Ik de wereld maakte, koos Ik je al uit. Ik heb je prachtig gemaakt in de buik van je moeder. Mijn verlangen is om je te overladen met Mijn liefde. Mijn plan voor jouw toekomst is altijd vol hoop geweest. Want Ik hou van je met een eeuwigdurende liefde. Ik zing een lied van blijdschap over je. En Ik zal alle pijn die je op deze wereld hebt geleden, wegnemen. Ik ben je Vader en Ik hou net zoveel van jou als van Mijn zoon Jezus. Zijn dood was de ultieme uiting van Mijn liefde voor jou. Ik gaf alles op waar Ik van hield, zodat Ik misschien jouw liefde zou winnen. En niets zal je ooit nog scheiden van Mijn liefde. Je Vader, Almachtige God.”

Bron: www.zijlacht.nl

Florianne, bedankt voor wat je gedeeld hebt! Ben je benieuwd naar haar webshop? Ga naar www.florissantbyfloor.nl. Op Instagram kun je Florianne volgen @florissantbyfloor.

Beeld: Marjet Bijzitter

Deel deze blog met een vriendin!