Zo leer je een bijbeltekst uit je hoofd

Een bijbeltekst uit je hoofd leren: hoe doe je dat? In deze blog geef ik je een aantal tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Twee weken geleden leerde ik voor het eerst sinds lange tijd een bijbeltekst uit mijn hoofd. Ik nam het besluit om de komende tijd elke week één vers uit te kiezen om uit mijn hoofd te leren. Mijn ervaring is dat de tekst de hele week met me mee reist. Ik vind het een heel mooie manier om Gods woord in mijn hart te bewaren en mijn gedachten te richten op Hem. Daar sluit deze tekst uit Filippenzen 4 mooi op aan. Wil jij je ook laten leiden door Gods waarheid? Een bijbeltekst uit je hoofd leren is een mooie manier om met de bijbel bezig te zijn en je leven te vullen met Gods woord.

Ten slotte, broeders en zusters, laat u leiden door al wat waar is, al wat edel, rechtvaardig, zuiver, beminnelijk en eervol is, kortom door al wat deugdzaam is en lof verdient. Filippenzen 4:8 (NBV21)

Maar hoe pak je het aan?

Kies een bijbelvers of selecteer een vers uit een stuk wat je gelezen hebt.

  • Schrijf het vers over uit je bijbel.
  • Schrijf de tekst nog een paar keer op. Probeer het steeds een beetje meer uit je hoofd te doen.
  • Hang de tekst op een zichtbare plek (op je spiegel, op de wc-deur of de koelkast).
  • Spreek de tekst een aantal keer hardop uit.
  • Herhaal de tekst in je gedachten als je onderweg bent of op de bank zit.
  • Plak de tekst in je agenda of planning.

Ik hoop dat deze tips je een beetje op weg helpen. Natuurlijk kun je zelf nog andere, creatieve manieren bedenken om de tekst uiteindelijk uit je hoofd te kennen. Met welk vers ga jij beginnen?

Deel deze blog met een vriendin!