Leestip: Filippenzen 4

Soms komt een bijbeltekst precies op het goede moment. Herken je dat? De afgelopen week kreeg ik een kaartje met een bijbeltekst uit Filippenzen 4. Daarbij was dat het geval. Ik ben de afgelopen weken druk met van alles in mijn hoofd. Door de bijbeltekst heen liet God me zien dat ik alles bij Hem neer mag leggen en dat Hij me zijn vrede wil geven. Dit was de bijbeltekst die ik kreeg:

​​​​​​​​​​​​​​​​”Wees niet bezorgd, maar vraag in alle omstandigheden wat u nodig hebt en dank Hem in uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.” ​​​​Filippenzen 4:6-7 (NBV21)​​​​​​​​

Twee dingen sprongen er voor mij uit: vraag wat u nodig hebt én dank Hem. Deze tekst uit Filippenzen 4 heeft me al vaak bemoedigd op verschillende momenten in mijn leven. Op momenten dat ik me zorgen maak, laat deze tekst me zien dat ik alles aan God mag geven. Hoe klein of groot mijn zorgen ook zijn, ik mag ze in zijn handen leggen. Ook leert de tekst me om God altijd te blijven danken, zelfs als ik bezorgd ben of door de bomen het bos niet meer zie. Omdat ik deze week met deze bijbeltekst bezig was, deel ik hem vandaag met jou. Elke vrijdag deel ik een stukje uit de bijbel wat je zelf kunt lezen. Vandaag of dit weekend! Hieronder deel ik een aantal vragen die je tijdens het lezen aan jezelf kunt stellen. Ook lees je een gebed wat je kunt bidden.

Zoek Filippenzen 4 op in je bijbel of begin bij Filippenzen 1, het is namelijk maar een korte brief. Lees het hoofdstuk eens rustig twee keer door. Je hoeft niet te haasten of alles in één keer te begrijpen. Kies uit het onderstaande lijstje eens 1 of 2 vragen die je jezelf wilt stellen over Filippenzen 4.

  • Waar schrijft Paulus over in dit deel van zijn brief? Denk aan wie, wat, waar, hoe, waarom.
  • Wat is volgens jou de kern die Paulus wil meegeven?
  • Wat vertelt deze tekst jou over God?
  • Wat neem je mee uit deze tekst voor je eigen geloof? Schrijf het voor jezelf op.
  • Onderstreep een vers wat je mooi vindt of jou bemoedigt!
  • Extra tip: lees de hele Filippenzenbrief en let op het thema ‘vreugde’. Wat kun je ontdekken?

Deel je antwoorden in gebed met God. Vraag Hem wat je nodig hebt en dank Hem in je gebed.

Lieve Vader, grote God, laat U mijn vreugde blijven. Help me om niet bezorgd te zijn, maar U altijd te vragen wat ik nodig heb. Geef me kracht om U te blijven danken, zelfs als ik door zorgen wordt overspoeld. Dank U wel dat uw vrede dan mijn hart en gedachten zal bewaren. Leer me om […] toe te passen in mijn leven. Maak me meer en meer vertrouwd met de woorden uit de bijbel, Uw woorden. Geef me uw vreugde, Heer. Wat er ook gebeurt, ik ben er tegen bestand, door U die mij kracht geeft, ook vandaag. In Jezus’ Naam, Amen.

Deel deze blog met een vriendin!