8 tips voor een ontspannen zomer

Zonnebril op, je slippers aan, laat de zomervakantie maar beginnen! Na een druk seizoen van studie, to do-lists en ‘alle ballen in de lucht houden’ is het tijd voor rust en ontspanning. Genieten van alles wat God geeft om na de vakantie weer opgeladen aan de slag gaan vanuit rust. Daar heb ik zo’n zin in en behoefte aan en misschien jij ook wel! In deze blog deel ik mijn 8 tips voor een ontspannen zomer.

1. Ga offline

Maak de keuze om minder online te zijn. Zet je telefoon eens een uur uit en ga iets creatiefs doen of geniet van de rust!

2. Breng tijd door met God

Breng in je vakantie tijd door met God. Of je nu thuisblijft of op reis gaat, de download ‘Op reis met de Koning‘, helpt je om in de zomer je hart op God te richten. Je vindt ‘m in de webshop!

3. Luister je favoriete muziek

Zet al je favoriete aanbiddingsnummers in een afspeellijst en geniet ervan tijdens een wandeling of als je op reis gaat.

4. Geniet met elkaar

Geniet van de mensen om je heen je breng tijd door met mensen van wie je houdt. Picknick in het park, organiseer een barbecue of spreek af met een goede vriendin.

5. Lees of luister een boek

Lees een boek! Ook als je dat al een tijdje niet meer hebt gedaan. Leen een boek, breng een bezoekje aan de bieb, kies een lekker plekje in de zon of in de schaduw en onthaast door in een andere wereld te stappen.

6. Vul je hart met Gods woorden

Sla de bijbel (weer) open en vul je hart met Gods woorden. Zo kun je God steeds beter leren kennen. Wil je eenvoudig starten met bijbellezen? In deze download help ik je op weg.

7. Maak een wandeling

Maak ’s ochtends vroeg of ’s avonds met zonsondergang een wandeling in je buurt, het park of een natuurgebied. Gebruik dit moment om aan God te vertellen wat er in je hart leeft, in stilte of hardop. Dank Hem voor de mooie schepping om je heen en richt je op al het mooie wat je onderweg tegen komt.

8. Leer luchtiger leven

Doe mee met de Summercourse Luchtiger Leven van Villavie. De cursus bestaat uit 4 podcasts waarin Eline Hoogenboom en Sifra Bekx met elkaar in gesprek gaan over genade en luchtiger leven met God én een papieren werkboekje wat je krijgt thuisgestuurd. Ik mag met deze cursus meedoen en zie er onwijs naar uit om meer te gaan genieten van Gods genade. De eerste podcast vond ik heel inspirerend. Een aanrader dus!

Ik ben benieuwd welke tips jij deze zomer gaat uitproberen. Laat het hieronder weten!

Deel deze blog met een vriendin!