Een nieuw seizoen: stress?!

Een nieuw seizoen gaat van start. Voel jij je overweldigd door alles wat weer gaat beginnen? Ben je in je hoofd al bezig met alles wat weer ‘moet’ of voel je de stress al weer opkomen? Zo herkenbaar! Afgelopen week voelde ik ook de stress opkomen. Volgende week begint mijn studie theologie weer. Ik ga een half jaar vakken volgen aan de Theologische Universiteit in Kampen. Heel gaaf, maar ook spannend! Gaat het allemaal wel lukken met mijn studie? Hoe zullen de vakken zijn? Krijg ik het druk, of niet? De vragen stapelen zich dan al gauw op in mijn hoofd. Er zijn twee dingen die ik kan doen. Alle vragen opkroppen en blijven overdenken óf ze telkens weer bij God neerleggen. Dat is mijn verlangen, dat ik erin mag groeien om al mijn zorgen aan Hem te vertellen. De start van een nieuw seizoen. Het is weer wennen, maar ik vind het ook fijn. Een frisse start in een nieuw studiejaar!

Als mijn zorgen de overhand nemen, is daar Jezus met zijn zachtmoedige stem. En Hij zegt ons: maak je geen zorgen voor de dag van morgen! We mogen al onze zorgen bij God neerleggen want Hij houdt van ons. Ook van jou! Aan het begin van een nieuw studiejaar wil ik mijn focus op Hem houden. De woorden in Psalm 62 helpen me daarbij, om telkens weer terug te komen bij God. Ik wil rust zoeken bij Hem. Ik nodig je daarom uit, sta vandaag een moment stil bij Psalm 62 en laat je bemoedigen door dit lied van David. In vers 9 roept David het volk op om altijd op God te vertrouwen. Te allen tijde. Telkens weer. Hij zegt: stort je hart uit bij Hem, God is onze schuilplaats. (Psalm 62:6b, NBV21) Hoe we ons ook voelen, wat onze plannen ook zijn, God is voor ons een schuilplaats! In dat vertrouwen wil ik dit seizoen instappen. Ik wil telkens weer mijn hart uitstorten bij God en hierop vertrouwen: de macht is aan God (Psalm 62:13).

Lees Psalm 62 twee keer rustig door. Wat wil jij meenemen uit deze psalm voor het nieuwe seizoen? Schrijf het op. Stort daarna je hart uit bij God: vertel Hem wat je voelt en bezighoudt. Waar zit je mee? Wat geeft je spanning? Vertel Hem dat je bij Hem rust wil zoeken en alles van Hem wilt verwachten. Ook in een nieuw seizoen gaat Hij voor je uit!

Deel deze blog met een vriendin!