Dochters aan het woord: Celine

Hoe tof is het om andere meiden uit de community te leren kennen? In Dochters aan het woord vertellen meiden over hun geloof en leven met God. Dit keer vroeg ik Celine om mee te doen aan de rubriek. Je leest haar antwoorden hieronder!

Vertel wat over jezelf.

Mijn naam is Celine en ik ben 18 jaar oud. Ik studeer fysiotherapie in Groningen en woon daar ook op mezelf. Ik vind het leuke aan fysiotherapie dat het zo heerlijk praktisch is en je veel contact hebt met mensen. In Groningen zit ik ook bij de studentenvereniging C.S.V. Ichthus, waar ik het heerlijk naar mijn zin heb. Voor de rest houd ik heel erg veel van zwemmen en van leuke dingen doen met mensen. Ook vind ik het heerlijk om te biblejournallen.

Wat is je favoriete Bijbelvers en waarom?

Dit zijn er eigenlijk 2. Over de eerste heb ik een tijdje terug een preek gehad en toen besefte ik me pas hoe zo’n mooie tekst dat eigenlijk is. De tweede is gewoon mijn all time favorite.

“De HEER was met Jozef en daardoor ging het in alles goed met hem.” Genesis 39:2 (BB)

Ik vind dit een heel mooi vers omdat Jozef hier net als slaaf kwam te werken in het huis van Potifar en ik me kan voorstellen dat hij niet echt Gods aanwezigheid voelde, maar toch staat hier heel duidelijk dat God er is en dat God Jozef niet alleen laat.

”Hier staat heel duidelijk dat God er is.”

Dat vind ik ook een hele mooie les voor mezelf, dat ondanks ik God niet altijd voel, God er wel altijd is en dat ik mag vertrouwen dat wat gebeurt goed is volgens het plan dat God voor mij heeft.

“Mijn hulp komt van de Heer, die de hemel en aarde heeft gemaakt. Hij zal ervoor zorgen dat je niets overkomt. Je Beschermer slaapt nooit.” Psalm 121:2-3 (BB)

Ik vind dit een heel mooie herinnering. God is altijd bij je en zal altijd voor je zorgen. Hij laat je nooit alleen. Ik vind dat zo bijzonder om dat te lezen. Hoe gaaf is het om te weten dat je er niet alleen voor staat en dat God je helpt.

Waar ben je dankbaar voor?

Bij het lezen van deze vraag schieten er gelijk 2 dingen in mijn hoofd naar boven. Dat zijn mijn vrienden en christelijke weekenden. Ik ben heel dankbaar voor de vrienden die ik om mij heen heb, omdat ik vrienden maken niet altijd even makkelijk vond. Nu heb ik een paar hele goede vrienden om mij heen bij wie ik altijd alles kwijt kan en dat zie ik echt als een zegening van God.

”Dat zie ik echt als een zegening van God.”

Ook ben ik heel dankbaar voor christelijke weekenden, denk hierbij aan opwekking, HGJB scholierenweekend en HGJB kerstconferentie. Dit zijn voor mij altijd de momenten in het jaar waar ik weer helemaal op kan laden en er even een paar dagen lang elke keer aan herinnerd wordt hoe geweldig God is.

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Voor mij betekent dit dat ik geliefd ben, ook wanneer het soms even niet zo voelt. Het feit dat ik een dochter van de Koning ben, maakt dat ik me minder onzeker voel over sommige dingen. Zo vind ik het soms lastig om zeker te zijn over mezelf, maar als ik dan weer ergens zie dat ik een dochter van de Koning ben, helpt dat mij heel erg om op een andere manier naar mezelf te kijken. Mijn menselijke brein zal waarschijnlijk altijd imperfecties zien, maar het feit dat God mij perfect vindt met al mijn imperfecties en mij als Zijn kind wil precies zoals ik ben, is voor mij iets wat mij heel erg steunt in alles.

Hoe breng jij je geloof in de praktijk?

Dit vind ik op sommige momenten nog best lastig. Ik probeer vooral God te betrekken in de belangrijke keuzes die ik moet maken in het leven. Ik geloof er namelijk in dat je op elke plek wel je lichtje kan laten schijnen.

”Ik geloof er namelijk in dat je op elke plek wel je lichtje kan laten schijnen.”

Ik denk dat ik het gebruik maken van mijn talenten is hoe ik mijn geloof in de praktijk breng. God heeft mij deze talenten niet voor niets gegeven en ik denk dat ik door het gebruiken van die gaven en talenten heel erg mijn lichtje kan laten schijnen in deze wereld.

Heb je tips om God te betrekken bij je leven?

Doe dit samen. God heeft ons niet in ons eentje op de aardbol gezet en dat is met een reden. Geloven kan soms hartstikke lastig zijn en daarom is het belangrijk dat je het niet alleen doet. Maak het bespreekbaar met mensen om je heen of met meiden van deze mooie community. Op die manier kan je elkaar eraan herinneren dat je God op de eerste plek moet zetten. Ook kan je dan samen bijvoorbeeld een bijbelleesplan doen. Als je het samen doet kan je elkaar eraan herinneren en kan je elkaar dingen vragen wanneer je iets niet begrijpt.

Dankjewel voor je antwoorden, Celine! Je kunt Celine op Instagram volgen: @celine_hokse.

Deel deze blog met een vriendin!