Latte macchiato en een les over de liefde

Het regent buiten en daarom is het rustig in de stad. Ik bestel een latte macchiato bij La Place en betaal. Zodra ik een plekje heb gevonden in het rustige restaurant, haal ik het boek dat ik zojuist gekocht heb uit mijn tas. Als ik eenmaal een christelijke boekhandel in het vizier heb, kan ik er niet aan voorbijgaan. Terwijl ik neusde tussen de boeken vond ik een dagboek met overdenkingen van Ann Voskamp. Het heet ‘Dagboek Gebroken leven – Op weg naar overvloed voor elke dag’. Een tijdje terug kocht ik het boek ‘Gebroken leven – De uitdagende weg naar overvloed’ en die heb ik zowat in een adem uitgelezen, met mijn potlood telkens paraat om mooie zinnen te onderstrepen. Dit dagboek heeft overdenkingen over hetzelfde thema, ik kan hem niet laten liggen.

De weg van de liefde

En zo zit ik dan even later in de La Place, met mijn latte en mijn nieuwe boek. Ik sla het boek open en begin met lezen. Een inleiding en dan de eerste overdenking. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht bij het lezen van het Bijbelvers.

‘En ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God.’ Efeziërs 5:2 (NBV)

Ik neem een slok van mijn latte en laat de woorden tot me doordringen. De weg van de liefde. Dit zijn precies de woorden die ik gisteravond las. Voordat ik ging slapen sloeg ik mijn Bijbel open en besloot ik Efeziërs 5 te lezen. Ik liet de woorden tot me komen en schreef over de tekst in mijn notitieboek. Ik schreef over wandelen in de liefde, zoals Christus ons heeft liefgehad. Hij heeft Zichzelf voor ons opgeofferd. Mijn pen gleed over het papier. Woorden verschenen: ‘Liefde is overgave. Liefde is zelfopoffering.’ Ik pakte 1 Korinthiërs 13 erbij, het bekende hoofdstuk over liefde in de Bijbel. De liefde denkt niet eigen belang. Ik schreef: ‘Liefde is jezelf opofferen voor de ander.’

‘Liefde is jezelf opofferen voor de ander.’

Een glimlach

Terug naar La Place. De woorden die me gisteravond zo inspireerden, komen nu terug. Even sta ik er bij stil. Ik verwonder me over hoe God werkt en een glimlach kan ik niet onderdrukken. Een glimlach omdat ik weet dat God me liefheeft en Jezus mij heeft gered door Zichzelf op te offeren. Een glimlach omdat ik deze tekst weer tegenkom. Gisteren bedacht ik al dat ik de tekst zou delen op Dochters van de Koning, omdat ik hem zo vond spreken. Nu kan ik niet anders dan dit met jullie delen. Liefde is zelfopoffering, liefde is het belang van de ander hoger achten dan je eigen belang. ‘Liefde is overgave.’ De woorden die ik gisteren neerpende, heeft ook Ann Voskamp in haar boek geschreven.

Terwijl ik mijn latte macchiato opdrink, dank ik God voor dit moment. Voor deze waardevolle woorden. Voor Zijn woorden van waarheid. Laten we wandelen in de liefde. Laten we liefhebben, want God heeft ons het eerst liefgehad.

Dankjewel voor het lezen van deze blog! Laat via Instagram weten wat je ervan vindt.

Deel deze blog met een vriendin!