Dochters aan het woord: Dineke Rozema

In Dochters aan het woord interview ik meiden over hun leven met God. Vandaag lees je de antwoorden van Dineke Rozema. Let’s read!

Vertel wat over jezelf.

Mijn naam is Dineke en ik ben 22 lentes jong. Ik heb gestudeerd aan de Pabo en sta net voor de klas! Ik vind het heerlijk om kinderen les te geven, maar daarnaast ben ik graag creatief bezig. Een tijdje terug ben ik begonnen met het opzetten van Endless Grace. Hierbij wil ik graag kaarten verkopen die de vrouw bemoedigen. Ik hoop in de toekomst hier mijn eigen bedrijf van te maken, naast het lesgeven.

Waar ga jij van stralen?

Als ik besef hoeveel kleine geluksmomenten wij eigenlijk wel niet tegenkomen op een dag. Soms mag ik best wat positiever denken (ik ben echt een ster in de verkeerde kant op fantaseren en blijf hier soms te lang in hangen). Wanneer ik weer stil sta bij alle mooie dingen in het leven, begint dat vuurtje weer te branden in mijn hart. Verder kan ik gaan stralen na een goed gesprek met iemand. Deze momenten geven zo veel energie en inspiratie! En natuurlijk van de kinderen in mijn klas. Af en toe is het echt hard werken, maar wanneer je ze ziet groeien ben ik zo trots.

”Deze momenten geven zo veel energie en inspiratie!”

Wat is je favoriete Bijbelvers en waarom?

Jozua 1:9: “Heb Ik u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de Heere, uw God, is met u, overal waar u heen gaat.” Dit vers brengt mij altijd weer met beide voeten op de grond wanneer ik dingen niet meer zie zitten. Het laat mij weer even zien waar het om gaat en het geeft mij de nieuwe moed die ik nodig heb.

Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij. Jozua 1:9 (NBV)

Hoe ervaar jij God in jouw leven?

God ervaar ik in de kleine dingen. Soms kan ik best jaloers zijn op mensen die grote tekenen hebben gehad van God. Ze vertellen er zo enthousiast over. Maar ik ben meer naar de kleine dingen gaan kijken. Toeval is zo een van deze punten waar ik God in ervaar. Ik zie dit als een ‘knipoog’ van Hem. Bijvoorbeeld: net het goede dagboekstukje lezen of net de juiste persoon tegenkomen.

”Onbewust weet ik wel dat Hij er is.

Af en toe kan Hij wel heel ver weg lijken, vooral wanneer alles voor de wind gaat. Maar onbewust weet ik wel dat Hij er is. Zo had ik laatst een periode waarin ik het moeilijk vond om te genieten van wat mij gegeven was, maar door de Bijbel erbij te pakken en Prediker te lezen kon ik God weer als heel dichtbij ervaren. 

Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor de weg die ik tot nu toe heb mogen lopen. Natuurlijk waren het niet altijd de leukste momenten, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik vreselijk ben gegroeid. Ook ben ik enorm dankbaar voor de mensen om mij heen en dat ik de mogelijkheid mag hebben om te werken en een leven op te bouwen. En dat ik God mag kennen. Daar ben ik het meest dankbaar voor. Dat geeft het leven kleur.

”Dat geeft het leven kleur.”

Hoe ga je met geloof om in moeilijke situaties?

Soms kan ik het met alle gemak aan God overgeven. Maar misschien is dit ook wel een manier van mij om niet te veel te willen beseffen wat er nu precies aan de hand is. Af en toe besef ik deze moeilijke situaties ook niet. En andere keren kan ik mij echt afvragen waarom God hiervoor heeft gezorgd. Hier kan ik dan (onbewust) veel over malen.

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

”Er staat altijd Iemand voor mij klaar.”

Dat ik altijd bij Iemand terug kan komen, wat er ook gebeurd is. Er staat altijd Iemand voor mij klaar en dat is een heerlijk besef! Het maakt niet uit wat mij kan overkomen, want ik weet dat het op het einde allemaal weer goed is.

Heb je tips voor andere meiden om te leven met God?

Stel geen hoge eisen aan jezelf als het gaat om het ‘christen-zijn’. We zijn zo geneigd snel te denken het niet goed genoeg te doen en de lat nog hoger te leggen. De kerk, en wij als mensen, hebben zoveel regeltjes opgesteld, maar God kijkt daar dwars doorheen. Hij weet wat er echt in jouw hart speelt en zal door alles heen prikken.

”Stel geen hoge eisen aan jezelf.”

Natuurlijk kunnen we naar de buitenwereld de schijn ophouden en ons voordoen als de perfecte christen, maar met oprechtheid kom je zo veel verder. Het begint bij jou en God!

Dankjewel voor al je antwoorden Dineke! Je kunt Dineke op Instagram volgen: @endlessgrace.nl

Deel deze blog met een vriendin!