God kent jou – Psalm 139

”God kent jou vanaf het begin, helemaal van buiten en van binnenin. Hij kent al je vreugde en al je verdriet, want Hij ziet de dingen die een ander niet ziet. En weet je wat zo mooi is? Bij Jezus voel je je vrij, om helemaal je zelf te zijn, want Hij houdt van jou, Hij houdt van jou, Hij houdt van jou en mij!” Dit kinderliedje van Opwekking4Kids omschrijft zo mooi wat David heeft geschreven in Psalm 139. In deze blog ga ik hier verder op in, lees gauw verder!

God kent jou

Je kent het vast wel. Het is maandagochtend, je staat voor de spiegel en je weet niet wat je aan moet trekken. Is die outfit wel leuk genoeg? Zullen ze me niet raar aankijken omdat mijn haar pluist? Hoe zal het gaan vandaag? Misschien zie je wel op tegen de dag. Misschien draag je wel een masker en doe je eigenlijk alsof je vrolijk bent, maar voel je je diep van binnen verdrietig of alleen. God kent die onzekerheden, God kent jouw verdriet. Hij ziet jou helemaal!

‘HEER, u kent mij, u doorgrondt mij’

In Psalm 139:1 staat dat God ons doorgrondt en kent. In vers 3 staat dat Hij vertrouwd is met al onze wegen. Hij weet dus wat jou beweegt, Hij weet waar jij van gaat stralen, maar ook waar jij om huilt en waar jij boos van wordt. God is bewogen met jou. Jouw leven ontgaat Hem niet. Hij is niet een God van ver weg, maar een God van dichtbij.

Vanaf het begin

Ken je dat liedje: ‘Nog voordat je bestond, kende Hij je naam’. In vers 13 lezen we dat God jou heeft gevormd in de buik van je moeder., Hij vormde jouw nieren. God zag jouw eerste begin. Vers 15 zegt het zo mooi:

‘Toen ik in het verborgene gemaakt werd, kunstig geweven in de schoot van de aarde, was mijn wezen voor u geen geheim.’ (NBV)

Jij bent dus gemaakt door God. Hij ziet jou helemaal. Je bent niet onbekend, maar gekend. Hij zag je zelfs al vanaf het begin. Hij is er altijd geweest en Hij zal er altijd zijn. Je bent kunstig geweven, hoe tof is dat?

Aan de slag

Als je weet dat God jou uniek en mooi heeft gemaakt, mag je ook op die manier naar jezelf kijken. Ik vind dat best lastig. Ik ben ook onzeker. Het mooie is dat we elke dag meer mogen leren kijken naar onszelf, zoals God naar ons kijkt. God heeft je uniek gemaakt. Je bent Zijn dochter.

Ik daag je uit: schrijf een vers uit Psalm 139 op en hang ‘m op je spiegel. Zo word je elke ochtend herinnerd aan de mooie boodschap! Plaats ‘m op Instagram met de #dochtersvandekoning en tag ons. Liefs!

Deel deze blog met een vriendin!