5 nummers voor jouw zomerplaylist

Deze muziekblog staat in het teken van de zomer! Nu de zomer echt begonnen is, en voor veel mensen de vakantie ook bijna, vond ik het wel tijd worden voor een zomerplaylist. Want wat is er fijner dan een heerlijk muziekje terwijl je in de hangmat ligt of onderweg bent? In deze blog vertel ik je welke nummers niet op jouw zomerplaylist mogen ontbreken.

1. The Same Jesus – Matt Redman

Oh, dit nummer zingt al dagen door mijn hoofd! The Same Jesus is begin 2020 uitgekomen op het album Let There Be Wonder. Wat ik zo tof vind aan dit nummer is de tekst, maar dat niet alleen: ook het ‘whohooo” is heerlijk om mee te zingen. Je zingt het lied na een paar keer luisteren al mee (en alvast een waarschuwing: hij blijft in je hoofd en hart hangen!) Bekijk hier de videoclip.

“I know that my Redeemer lives, I know that my Redeemer lives. Still keeping all His promises, the same Jesus, the same Jesus!”

2. Armen van Oneindig – Hanne de Vries en Jannica van Barneveld

Eind juni hebben Hanne de Vries en Jannica van Barneveld dit nieuwe nummer uitgebracht. Een kwetsbaar, rustig liedje over Gods eeuwige armen die ons dragen, ook als we vallen. Gods armen van oneindig zijn onder ons, ook in tijden van onzekerheid, als alles valt en we alle zekerheid verliezen. Bekijk hier de videoclip.

“Ik val in de armen van oneindig. Hier is het veilig. U vangt mij op en omarmt mij met uw vrede. Hier begint nieuw leven.”

3. Leef! – Chesron

Zin in een top zomernummer met een vrolijke beat en frisse teksten? Check dan dit nummer van Chesron Sminia. Ik tipte Leef! vorig jaar al in de Sunday Song – Zomerspecial. Toen was het Chesrons eerste single, maar inmiddels heeft hij nog meer liedjes uitgebracht. Ik vind Leef! nog steeds zo tof en inmiddels kan ik ‘m helemaal meezingen. God geeft hoop en Hij is altijd goed. Aanrader! Bekijk hier de videoclip.

“Mijn hoop is God, en mijn God is altijd goed.”

4. Voor nu genoeg – Damascus & Lars Gerfen, Joke Buis, Rokus Maasland van The Bowery

Dit nummer is ontstaan vanuit een samenwerking van meerdere christelijke artiesten. Een prachtig, uniek lied met een krachtige boodschap. Ik vind het tof dat er verschillende stemmen in te horen zijn en er zelfs in wordt gerapt. Het lied gaat over leven in hoop. Als we geen uitzicht hebben, dan mogen we weten dat onze God, God is tot in eeuwigheid.  ‘We gaan in Gods kracht’, we zullen juichend ons hemels thuis bereiken. Vooral het stukje hieronder raakt mij. Bekijk hier de videoclip.

“Lijkt de toekomst ongewis. Weet ik niet meer waar U bent. Dan houd ik vast aan mijn getuigenis. Ik sta op het fundament. U bent God tot in eeuwigheid. En dat is voor nu genoeg.”

The Blessing – Kari Jobe, Cody Carnes en Elevation Worship

De afgelopen maanden is dit lied de wereld overgegaan. Christenen over de hele wereld hebben het lied al gezongen en gedeeld in het Engels, maar ook in zoveel verschillende talen. Ik blijf The Blessing zo’n krachtig lied vinden met de woorden van Gods zegen uit Numeri 6. Ook deze vakantie mag je weten dat God je zegent, waar je ook gaat. Of je nu thuis bent, naar je werk gaat of op de camping verkeert. Hij is erbij en Hij zegent jou, elke dag! Bekijk hier de videoclip.

”The Lord bless you and keep you. Make His face shine upon you and be gracious to you. The Lord turn His Face toward you and give you peace.”

Ik wens je een fijne zomer vol ontspanning en muziek! P.S. Heb je ons E-BOOK voor de zomer al gespot? Bekijk ‘m hier!

Deel deze blog met een vriendin!