Dochters aan het woord: Wen-Li

In de rubriek Dochters aan het woord neem ik je mee in het leven van jonge vrouwen, zoals jij en ik. Waar gaan zij van stralen? Wie is God voor hen en welke bijbeltekst is belangrijk in hun leven? Dit keer lees je een interview met Wen-Li. Toen ze na een donkere periode terugkeek, zag ze dat Jezus dichtbij was geweest. Wat betekent het voor Wen-Li om een dochter van de Koning te zijn?

Vertel wat over jezelf, wat typeert jou?

Hee mooie jij! Mijn naam is Wen-Li en ik ben 17 jaar. Ik studeer Social Work en ben afgelopen zomer aan mijn 2e jaar begonnen. Wat mij typeert is dat ik vaak lach en dat ik kan blijven kletsen. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden. Ook ben ik graag creatief bezig door het maken van kaartjes en sieraden.

Nu ik ouder ben en meer meegemaakt heb in mijn leven besef ik hoe hard ik Jezus nodig heb..”

Hoe heb je Jezus leren kennen?

Toen ik 1,5 was, ben ik geadopteerd naar Nederland door mijn ouders. Vanaf dat moment leerde ik Jezus kennen door middel van prentenboekjes die verhalen uit de Bijbel uitbeelden. Nu ik ouder ben en meer meegemaakt heb in mijn leven besef ik hoe hard ik Jezus nodig heb. Toen ik door een donkere periode in mijn leven ging, dacht ik dat Jezus er niet was. Nu ik achteraf terugkijk op die periode zie ik pas hoe dichtbij Jezus eigenlijk was. In de toekomst hoop ik mijn geloof nog te mogen bevestigen door de doop of een belijdenis.

Wie is God voor jou?

God is voor mij Iemand waar je altijd op terug kunt vallen. Het idee dat Iemand jou ziet en hoort. Hij weet dat mijn leven niet te zwaar voor me is. Deze God wil Hij ook voor jou zijn!

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Dat ik wat er ook gebeurt nooit alleen ben en dat ik geliefd ben door dé Koning.

Gods woord staat vol met bemoediging, verhalen en wijsheden. Welke tekst/verhaal is belangrijk voor jou en waarom?

Toen er een donkere periode van mijn leven aanbrak heeft deze tekst mij geholpen om te vertrouwen op God en mijn leven in Zijn handen te leggen. Die periode liet mij zien hoe kwetsbaar mijn leven was en hoe erg ik Jezus nodig heb in mijn leven. Daarom was dit een bijzondere tekst voor mij waar ik me aan vasthield en op terug kan vallen.

Deze tekst heeft mij geholpen om te vertrouwen op God.”

“Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven.” Mattheüs 11:28 (BasisBijbel)

Voor welke tien dingen wil je God vandaag danken?

Er zijn ontzettend veel dingen om dankbaar voor te zijn:

  • Zo ben ik dankbaar voor het feit dat wij in Nederland vrij leven en vrij uit de Bijbel mogen lezen.
  • Dat ik vanochtend gezond op mocht staan is al iets waar ik dankbaar voor ben. Dit besef ik me niet altijd bewust, maar het is goed om daarbij stil te staan.
  • Het klinkt misschien maar eenvoudig maar ik ben blij dat ik elke dag eten op mijn bord heb.
  • Ik heb een megalieve familie en ben blij dat ik met veilig en geliefd mag voelen door hen.
  • Mijn dankbaarheid zie ik ook elke dag terug in de vrienden die ik heb. Dat ze me uitnodigen om met hen leuke dingen te doen, onze levens te vieren en met hen kan ik al mijn zorgen delen.
  • Waar ik nog meer dankbaar voor mag zijn is dat ik God heb leren kennen en dat ik weet dat er Iemand is die me ziet en mij wil helpen wanneer ik niet meer weet wat ik moet doen.
  • Het klinkt misschien gek maar ik ben ook dankbaar voor mijn adoptie. Soms is het lastig omdat dit een ‘rugzakje’ meebrengt. Maar er zijn genoeg redenen om dankbaar te zijn. Mijn biologische moeder koos het beste voor mij en koos voor een toekomst met meer kansen dan zij mij kon bieden op dat moment.
  • Dat ik mijn studie mag volgen en de kans mag krijgen op een goede plek in de maatschappij.
  • Ik ben dankbaar dat ik mag genieten van een héérlijke warme muffin die ik net heb gegeten!
  • Tot slot: mijn dankbaarheid zie ik ook elke dag in mijn vriend. Hij is er altijd voor mij en samen leren we God nog beter kennen. Ook wijst hij mij erop dat ik nooit alleen ben!

Gebed is een manier om met God te praten, met Hem te zijn, maar ook naar Hem te luisteren. Hoe heeft gebed een plek in jouw leven?

Ik bid door mijn gebeden op te schrijven zodat ik ze later nog eens kan lezen. Je kunt dan zien of God al een antwoord heeft gegeven. Met antwoord bedoel ik niet altijd het antwoord dat je gehoopt had, maar een antwoord dat God laat zien dat Hij je gehoord heeft en misschien een plan voor je klaar heeft.

Waar ga jij van stralen?

Wanneer ik straal, komt dit omdat anderen stralen. Als ik zie dat iemand ergens van geniet en dit uitstraalt, ga ik ook stralen! Het maakt mij gelukkig als anderen gelukkig zijn!

Een leven met God is een avontuur. Tijdens je levensreis is Hij altijd bij je, over bergen en door dalen. Wat wil je meegeven aan degene die dit leest?

Weet dat je nooit alleen bent.

Lieve jij! Dankjewel voor het lezen. Ik ken jou en jouw verhaal niet maar ik wil je dit nog meegeven: ik had het eerder in deze blog over dat er Iemand was waar ik op terug kon vallen. En dit kan nog steeds en Jezus wil deze persoon óók voor jou zijn! Weet dat je nooit alleen bent. God wil dat jij je zorgen bij Hem neerlegt en Hem vertrouwt! En dit is lastig! Maar God heeft een plan met jou! Wie je ook bent en wat je ook doet of gedaan hebt, God houdt van jou!

Wen-Li, bedankt voor wat je gedeeld hebt!

Deel deze blog met een vriendin!