Stort je hart uit bij Hem

Het is één van de psalmen die me dierbaar is: Psalm 62. Het is een lied van David waarin hij zingt over wie God is en over rust vinden bij Hem.

Rust bij God

Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust, van Hem komt mijn redding. Hij alleen is mijn rots en mijn redding. mijn burcht, nooit zal ik wankelen. Psalm 62:2 (NBV21)

David heeft te maken met mensen die bedreigen met de dood, mensen die liegen, ze spreken woorden van zegen, maar in hun hart is kwaad (vers 4). Toch blijft David zijn hoop vestigen op God. Het stormt om David heen. De wereld is onveilig, maar David zelf is veilig bij God. God is voor Hem een schuilplaats. Ook als de storm te keer gaat, mensen liegen en bedriegen en David zelfs bedreigen met de dood. Wat zal hij zich bang en onrustig gevoeld hebben. Te midden van zijn omstandigheden bleef hij zijn ziel herinneren aan wie God is. Hij blijft zijn redding verwachten van Hem. Diep van binnen bleef hij vertrouwen op God.

Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van Hem blijf ik alles verwachten. Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, ik zal niet wankelen. Vertrouw op Hem, mijn volk, te allen tijde, stort uw hart uit bij Hem. God is onze schuilplaats. sela Psalm 62:6-7 (NBV21)

In welke situatie je ook zit, je mag het van God blijven verwachten. Je mag erop vertrouwen dat Hij je zal helpen, dat Hij een rots is en een schuilplaats in elk seizoen van je leven. David geeft het volk hier de opdracht om op God te blijven vertrouwen en hun hart bij Hem uit te storten. Dat betekent dat je je hart opent voor God. Dat je alles bij Hem neerlegt. Alles wat in je is, breng het bij God. Vertel het aan Hem in je gebed. Wentel je zorgen af op Hem (1 Petrus 5:7).

Wie is God?

Deze psalm staat vol met namen en woorden voor wie God is. Lees Psalm 62 eens, teken op een vel papier een cirkel, schrijf er ‘Psalm 62’ in. Teken of schrijf daaromheen alle namen en woorden die David in deze psalm gebruikt om te zingen over zijn God. Kijk als je klaar bent wat je hebt opgeschreven. Welke naam spreekt jou het meeste aan en waarom? Dank God in gebed dat Hij net als voor David ook voor jou een schuilplaats, burcht en rots wil zijn.

Deel deze blog met een vriendin!