Sunday Song – King of kings

In Sunday Song deel ik toffe, christelijke nummers die ik tegenkom. Begin juli kwam er een nieuw nummer uit van Hillsong Worship genaamd King of kings. Sindsdien staat het in mijn dagelijkse playlist. Ik vind het een prachtig aanbiddingslied om God, onze Koning, alle eer te geven. Lees gauw verder over Kings of kings.

King of kings – Hillsong Worship

In de eerste coupletten wordt gezongen dat Jezus voor ons is gekomen. In het donker wachtte de wereld. De wereld had geen hoop en geen licht. Maar: God was genadig. Hij gaf Zijn eigen Zoon voor ons. Een klein baby’tje in de kribbe werd onze Redder. God legde Zijn heerlijkheid af en kwam naar de aarde als een kwetsbaar schepsel. Hij heeft ons nieuw leven gegeven. Jezus heeft de relatie tussen God en ons hersteld. Daarom willen we God loven voor wat Hij heeft gedaan. Daarover gaat het refrein:

”Praise the Father. Praise the Son. Praise the Spirit, three in one. God of glory, Majesty. Praise forever to the King of Kings’

Wat er nu ook gebeurt in je leven, wat er nu ook gebeurt in de wereld: één ding is zeker. God is Koning voor altijd. Hij is de Koning der koningen. Hij heeft alle macht. Houd je vast aan Zijn Naam, vertrouw erop dat Hij heilig en machtig is.

“And the Church of Christ was born. Then the Spirit lit the flame. Now this gospel truth of old shall not kneel, shall not faint. By His blood and in His Name. In His freedom I am free. For the love of Jesus Christ, Who has resurrected me.”

Jezus heeft voor ons geleden. Hij wist dat Hij na al het lijden weer zou opstaan uit de dood. Hij wist dat Hij de dood zou overwinnen. Hij wist dat Hij redding zou brengen en heeft het lijden doorstaan. Als je in Hem gelooft, ben je vrij! De liefde van Jezus Christus heeft ons met Hem opgewekt. We leven! Die blijde boodschap is door de eeuwen heen gegaan en is er tot op de dag van vandaag nog steeds.

Ik vind King of kings een prachtig nummer om God te prijzen. Je kunt het lied na een paar keer al makkelijk meezingen. De tekst gaat over Gods reddingsplan in Jezus en over Gods grootheid. Ben je nieuwsgierig geworden naar het hele nummer King of kings? Beluister het dan hieronder via Spotify of klik hier voor de YouTube-versie.

Wat vind jij van dit nummer? Laat het me weten hieronder of via Instagram!

Deel deze blog met een vriendin!