Dochters aan het woord: Elyanne

Wat is het bijzonder om samen een community te vormen. We zijn één in Jezus, onze Redder. In Dochters aan het woord vertellen meiden over hun geloof en leven met God. Dit keer lees je de antwoorden van Elyanne. Lees je mee?

Vertel wat over jezelf, wat typeert jou?

Lieve allemaal, ik ben Elyanne, 17 jaar. Ik doe de studie gespecialiseerd pedagogisch medewerker en ben gericht op de jeugdzorg. In mijn vrije tijd spring ik altijd van hot naar her. Ik teken wat, schilder, schrijf kaartjes, schrijf een blog, ben bezig met de kinderen en ga zo maar door. Ik hou niet zo van stil zitten. Maar het allerliefste maak ik toch muziek. Ik zing overal, waar het maar kan en heb altijd liedjes in mijn hoofd. Soms schrijf ik een eigen songtekst. Ik hou daar zo van, omdat ik God kan loven en prijzen. Zelfs als ik het moeilijk heb, kan ik dat in muziek kwijt. Verder ben ik erg stil en een echte binnenvetter. Ik sta graag voor anderen klaar en ben het liefst altijd voor anderen bezig. Dat geeft mij vreugde en kracht!

Hoe heb je Jezus leren kennen?

Ik heb Jezus leren kennen, door de gezinnen waar ik oppas. Op een gegeven moment zag ik heel veel van God door hen heen en werd ik nieuwsgierig en kreeg een verlangen. Ik ging het onderzoeken. Maar voor mijn gevoel gebeurde er niks en vond ik die rust niet.

”Mijn hart werd stil, met warmte en vreugde overspoeld.”

Toch kwam toen de dag, dat ik Jezus vond. Mijn hart werd stil, met warmte en vreugde overspoeld. De weken en maanden daarna, waren vreugdevol en ik stond stevig.

Wat is je favoriete Bijbelvers en waarom?

Mijn favoriete Bijbelvers is Johannes 15:5. Een tijd geleden werd ik opgenomen, en ik gaf God de schuld. Ik vroeg letterlijk aan Hem, waarom ik op deze plek moest zijn en het niet gewoon normaal ging in mijn hoofd. Na iets meer dan een maand werd ik ontslagen. En met vol goede moed ging ik naar huis. Maar ik deed het zonder God, dus viel ik meerdere malen. Toen kwam het punt dat ik weer viel, hard viel, en niet meer zelf op kon staan. Ik had weer hulp van andere mensen nodig en werd opgenomen. Ik was boos en verdrietig. Ik vroeg God waarom dan al deze dingen moesten gebeuren. Ik was in één grote wanhoop terechtgekomen. Kort daarvoor was ik gestart met pastoraat en zij wees mij op deze tekst.

“Ik (Jezus) ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.” Johannes 15:5 (HSV)

Ze zei: ‘Jij kan niks zonder God! Maar ik dacht, ga toch weg en ging door. Dat heeft me gekost, wat het kost, die nieuwe opname. En in deze opname stuitte ik opnieuw op dit Bijbelvers. En dat heeft mij op mijn knieën gebracht, en ik heb geschreeuwd naar God. Ik heb het door dat ik het niet alleen kan. Dat ik Zijn hulp nodig heb.

”Ik heb door dat ik Zijn hulp nodig heb.”

Dat ik door die verdriet en pijn heen moet, om ooit van die gedachtes af te komen. Anders blijf ik er in hangen. Daarom is dit mijn lievelingsvers. Ik word er elke dag weer op gewezen.

Waar ben je dankbaar voor?

Dat ik in een liefdevol pleeggezin woon. Die mij elke dag laten zien wie God is, en wie God voor mij wil zijn. Ondanks al het verdriet en de moeilijkheden laten ze me zien, dat ook ik het waard ben.

Wat betekent het voor jou dat je een dochter van de Koning bent?

Ik heb er heel veel ongeloof over gehad en nog steeds. Maar wat mag ik er de laatste tijd ook een troost uitputten. Wij hebben te allen tijde een Toevlucht en dat geeft hoop en rust.

Hoe breng jij je geloof in de praktijk?

Ik schrijf blogs over het geloof en dat is het liefste wat ik doe. Ik zou er zo elke dag één kunnen schrijven. Ook met mijn muziek wil ik het overbrengen. Dagelijks houd ik stille tijd en ik probeer ook mezelf te verdiepen door bijbelstudies te doen.

Heb je tips om God te betrekken bij je leven?

”Deel je gedachtes met God.”

Tel je zegeningen meer dan dat je je moeilijkheden telt! Deel je gedachtes met God. Heb je het gevoel dat je faalt? Deel het met God en belijd dat je in deze leugen gelooft. Heb je het gevoel dat je het niet waard bent? Deel het met God en belijd dat je in deze leugen gelooft, enz.

Deel deze blog met een vriendin!

2 reacties

 1. Hoi Elyanne!
  Zet jij je blogs online? Zo ja, hoe heet je blog?
  Ik ben op dit moment heel erg op zoek naar blogs over het geloof. Op die manier wil ik ook tussendoor eventjes tijd met God nemen. Maar ook omdat jij net zo oud ben als ik, spreekt me erg aan om jouw blog te lezen.

  Liefs Marianne

  • Hey Marianne,

   Mijn blogs stonden allemaal op insta gram op mijn blogaccount. Maar helaas heb ik dit account verwijderd. Door hoe het nu met mij gaat, ben ik niet in staat om blogs online te zetten. Want ik wil graag een lichtje voor mensen zijn, wanneer ik hersteld ben. Laten zien aan mensen dat ik gestreden heb, en dat God voor mij uit ging. En voor mijn gevoel kan ik dat moeilijk doen als ik nu midden in het proces zit. Ik schrijf nog wel blogs, als je ze wil lezen dan mag je mij mailen dan mail ik ze naar je door. elyannegerrets@hotmail.nl

   Liefs, Elyanne

Reacties zijn gesloten.