Een reis met God – Hoe het begon

Een reis met God. Zo kan ik mijn avontuur met Dochters van de Koning tot nu toe wel noemen. In januari had ik nooit durven dromen van zo’n grote community op Instagram, een website met blogs en nog zo veel meer ideeën voor de toekomst. In deze blog deel ik het begin van mijn reis met God. Een blog en community beginnen gaat met vallen en opstaan.

Te kwetsbaar

Het begon allemaal begin januari dit jaar toen ik tijdens een brainstorm over mijn leven het idee kreeg voor een blog. Ik wuifde het idee weg met de gedachte dat ik en een blog nooit samen zouden gaan. Te kwetsbaar op het internet en niet mijn ding. Toch bleef het idee telkens terugkomen in mijn gedachten. Ik besloot het in gebed te brengen bij God. Hij weet tenslotte wat Zijn plan is en Zijn wegen zijn hoger dan die van mij.

”Het idee bleef terugkomen in mijn gedachten.”

Een tijdje bad ik om Gods leiding en sprak ik met wat mensen in mijn nabije omgeving over het idee. Iedereen was onwijs enthousiast. Ikzelf moest dat enthousiasme nog een beetje vinden, maar van binnen maakte mijn hart alleen maar sprongetjes. Eigenlijk sloot deze droom precies aan op mijn diepste verlangens: God eren, Zijn liefde verspreiden en meiden en vrouwen bemoedigen. Tijdens een volgende brainstorm ontstond de naam Dochters van de Koning en koos ik mijn dooptekst uit 1 Johannes 3:1 als inspiratie. Op een zondag preekte mijn dominee over jouw werk voor God in 2019. Toen hakte ik die middag de knoop door: Dochters van de Koning was geboren!

Wat zouden anderen vinden?

Ik was begonnen. Het hele avontuur lag voor me als een onbeschreven blad. Mijn grote enthousiasme ging gepaard met de nodige spanning. Wat zouden anderen ervan vinden? Toen mijn eerste blog online ging, voelde ik de spanning in mijn buik. Wat nu als het niks werd? Gelukkig kon ik die gedachten sussen met woorden van waarheid: God plantte deze droom in mijn hart. Hij weet wat goed is. Ik doe dit voor Hem.

”Het hele avontuur lag voor me als een onbeschreven blad.”

In de maanden die volgden, zat ik vaak al brainstormend in de trein en sprak ik met de mensen om me heen. Elke keer probeerde ik de blog en community weer in Gods handen te leggen. Het is een les voor mij, en dat blijft het, om steeds weer terug te gaan naar God en alles aan Hem te geven. Ook op momenten dat het even niet lukt. Het lied: I Give You My Heart helpt me om alles aan God te geven.

Geen concurrentie

Er zijn momenten geweest dat ik mijn blog en community vergeleek met andere accounts op Instagram. Ik voelde me soms onzeker. Maar juist ook op die momenten mocht ik terugkomen bij God. Mijn identiteit ligt niet in wat ik doe, maar in God. In Gods Koninkrijk gaat het niet om concurrentie of de beste zijn. Het gaat om samen bouwen voor Gods eer en elkaar daarin bemoedigen, steunen en liefhebben.

”In Gods Koninkrijk gaat het niet om concurrentie of de beste zijn.”

Ik weet zeker dat God mij zal leiden in de toekomst. Tijdens een brainstorm vorige week ontstonden prachtige ideeën. Ik hoop en bid dat Dochters van de Koning tot zegen zal zijn. De komende maanden zal ik vaker wat delen over mijn reis met God. Tot de volgende keer!

Deel deze blog met een vriendin!

Eén reactie

  1. Ik vind het mooi dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen en dat je steeds voor jezelf weer benadrukt dat je het voor God doet en op hem vertrouwt. Ik denk dat als je dat blijft doen en de eer bij hem blijft neerleggen dat je een prachtige tuin hebt waar vele mooie vruchten uit voort zullen komen!

    Ga zo door zou ik zeggen!

Reacties zijn gesloten.