Lees je bijbel, bid elke dag

….dat je groeien mag! Grote kans dat je dit liedje zo kunt meezingen. Toen ik klein was, luisterde ik vaak naar christelijke kindermuziek, zoals Elly en Rikkert. Echt jeugdsentiment dus. In deze blog vertel ik jou meer over dit liedje.

‘Lees je Bijbel, bid elke dag, dat je groeien mag.’

Als kind zong ik dit liedje uit volle borst mee. Het liefst met muziekinstrumentjes of gebaren erbij (waardoor ik dan zo enthousiast werd, dat ik vergat mee te zingen, haha). Bij het schrijven van deze blog liet ik de tekst van het liedje eens op me inwerken. Lees je Bijbel. Bid elke dag. Eigenlijk zijn het twee opdrachten: bijbellezen en bidden.

Bijbellezen

Hoe kunnen we God leren kennen? Onder andere door te lezen in de bijbel. Misschien ken je de verhalen van de basisschool of van vroeger als ze werden voorgelezen. Misschien heb je de bijbel op je nachtkastje liggen of lees je er uit met je gezin of in de kerk. De bijbel is er niet voor niets. Het is geen oud, stoffig boek. Nee, ik geloof dat de bijbel jou elke dag weer kan inspireren. Gods woord is levend. Dat betekent dat Hij er doorheen werkt. Hij wil jou laten zien welke God Hij is, hoe Hij de wereld gemaakt heeft, hoe Hij het leven bedoeld heeft én hoe Hij jou bedoeld heeft. De bijbel is geen geschiedenisboek voor grijzewollensokkentypes, nee, Gods woord is er voor jou! Als je in de bijbel gaat lezen, zul je telkens meer van God leren. Je mag bidden om de Heilige Geest om jou daarbij te helpen.

Bidden

Het liedje zegt bijbellezen én bidden. De bijbel vertelt ons wie God is. God wil graag een relatie met jou. Stel je voor: je hebt een goede vriendin. Je doet van alles samen. Je hebt lachbuien en goede gesprekken. Je kunt samen verdrietig en blij zijn. Maar… die vriendschap is er niet zomaar. Die is er omdat je investeert in elkaar en tijd neemt voor de ander. Zo is het ook met God. Als je een relatie met Hem wil hebben, is het belangrijk om tijd met Hem door te brengen. Met God te praten en met Hem samen te zijn. Bidden is praten met God.

Groeien

Door te lezen in de bijbel en door te praten met God mag je groeien. Groeien in je relatie met jouw Maker. God beter leren kennen. Hij is jouw Vader en Hij verlangt ernaar dat jij naar Hem zoekt, elke dag opnieuw. Wat je ook hebt gedaan, hoe je je ook voelt, Hij staat jou met open armen op te wachten. Ik hoop dat dit liedje jou mag inspireren om in de bijbel te gaan lezen en te bidden, zodat je elke dag een beetje meer groeien mag.

Welk christelijk kinderliedje inspireert jou? Deel het in de comments!

Deel deze blog met een vriendin!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.