Bijbellezen lastig? – 6 tips

Bijbellezen, daar stelden jullie best veel vragen over. Tijdens de live-uitzending kon ik ze helaas niet allemaal beantwoorden. Daarom nu een nieuwe blog over de Bijbel. Eerder schreef ik al een blog over het liedje ‘Lees je Bijbel, bid elke dag, dat je groeien mag’. In deze blog wil ik jou 5 tips geven om het lezen in de Bijbel leuker en misschien wat makkelijker te maken. Lees gauw verder!

De Bijbel bestaat uit het Oude en Nieuwe Testament en heeft bij elkaar wel 66 boeken. Ik vind het echt bijzonder dat we Gods Woord hebben om uit te lezen. Het is waardevol om Gods boodschap te ontdekken door de verhalen te lezen. Hij spreekt ook tot jou vandaag. Deze blog is niet bedoeld om te zeggen hoe jij het moet doen of hoe het zou moeten. Ik geef jou graag mijn tips, want ik geef toe: ik vind Bijbellezen ook lastig!

Hij spreekt ook tot jou vandaag.”

1. Leesrooster of dagboekje

Als eerste tip: gebruik een leesrooster of dagboekje. Op internet kun je veel leesroosters vinden. Je kunt lezen rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld vergeving of dankbaarheid. Er zijn ook uitdagingen om de hele Bijbel in een jaar of meerdere jaren te lezen. Daarnaast zijn er super veel dagboekjes die jou helpen om in de Bijbel te lezen. Vaak vind je er een stukje Bijbeltekst in en een uitleg of gebed.

2. Lees samen

Je kunt natuurlijk samen online een leesplan volgen, maar je kunt ook een app-groepje oprichten en afspreken om samen een bepaald Bijbelboek te gaan lezen. Je kunt dan afspreken te delen wat jou heeft geraakt of wat je lastig vindt of niet begrijpt. Samen weet je meer dan alleen en het is fijn om te delen wat je leest. Je kunt ook in real life samenkomen.

3. Tekenen en schrijven

Voor de creatievelingen onder ons: gebruik je creativiteit. Niet iedereen houdt ervan om in haar Bijbel te tekenen en te schrijven. Dan kun je een apart boekje maken om in te schrijven, handletteren en tekenen. Leef je uit! Ik merk dat ik het zelf heel fijn vind om in mijn Bijbel te highlighten. Ik heb één Bijbel waarin ik met kleurtjes onderstreep en een andere Bijbel die ik netjes houd.

4. Bid

Tot slot wil ik je aanmoedigen om te bidden. Bid of God je wil helpen door Zijn Heilige Geest als je in de Bijbel gaat lezen. Hij wil je helpen. Je zult echt niet alles in de Bijbel gaan begrijpen, dat doe ik ook niet, maar je mag wel steeds meer leren over Hem. Ik heb gemerkt dat God door Zijn Woord tot me kan spreken. Het zijn eeuwenoude teksten, maar ik heb ervaren dat God mij ook vandaag bemoedigt met Zijn Woord. Ik geloof dat Hij dat ook bij jou zal doen.

”Het leven met Hem is een avontuur.”

5. E-book Lezen in de Bijbel

In het E-BOOK Lezen in de Bijbel neem ik je in 8 pagina’s mee in een stappenplan en tips om zelf met de Bijbel aan de slag te gaan. Loop je vast met lezen? Vind je het lastig waar je moet beginnen? Kun je wel wat tips gebruiken om in Gods woord te gaan lezen? Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je shopt het in onze webshop.

Zo, dit waren mijn tips voor vandaag. Heb jij nog andere tips? Laat ze dan hieronder achter in de reacties of laat het weten via Instagram. Ik hoop dat je mag gaan lezen in de Bijbel en je telkens weer mag verwonderen over God. Het leven met Hem is een avontuur en de Bijbel is je kompas onderweg. Liefs!

Deel deze blog met een vriendin!

2 reacties

  1. Het lezen van de Bijbel in een jaar maakte voor mij de context van veel verhalen wel veel duidelijker! Sommige verhalen die je dan tegenkomt zijn wel lastig of moeilijk te plaatsen, maar het geeft ook veel nieuwe inzichten.

    Mijn tip is om niet té ambitieus te zijn maar gewoon klein te beginnen en een beetje regelmaat op te bouwen in wanneer je leest. Met vrienden dingen delen helpt ook altijd!

    • Dankjewel voor je reactie! Tof dat je de Bijbel in 1 jaar hebt gedaan. Klein opbouwen inderdaad en delen met vrienden is zo waardevol. Be blessed!

Reacties zijn gesloten.